Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 10. des. 2021 kl. 11:07

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00)

Her registrerer du positive selvtester, så kontakter vi deg første virkedag og avtaler pcr-test: hjemmetest.remin.no/hadsel 

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 09.30 - 11.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Koronatilpasninger i Hadsel kommune

Kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin 2022-01-14

Det blir fortsatt gult nivå på de to største skolene i Hadsel. Ny vurdering av tiltaksnivå vil bli gjort tirsdag.

Kriseledelsen i Hadsel kommune har hatt møte angående de nye nasjonale koronatiltakene fredag 14. januar. Hadsel kommune følger de nasjonale anbefalingene, men har gjort noen lokale tilpasninger der det er åpnet for det.

Følgende er besluttet når det gjelder skoler og barnehager:

Skoler:

Innlandet, Strønstad og Sandnes: grønt nivå.

Stokmarknes og Melbu: gult nivå

Barnehager:

Hoppensprett Melbu har gult nivå, ellers grønt.

- Kommunene kan ha gult nivå på enkeltskoler hvis smittesituasjonen tilsier det. Ettersom det var relativt høy smitte i Hadsel denne uken, ser vi an situasjonen noen dager til på de skolene med mest smitte. Men, vi vil hele tiden vurdere hvor lenge vi holder oss på gult nivå, og raskt gå over til grønt nivå når det er aktuelt. Vi vet at det ikke er heldig for en del barn at skolen er på gult nivå og vi ønsker å gå tilbake til grønt så raskt som mulig, sier oppvekstsjef Line J. Pedersen.

I Hadsel er det hittil i uke to, 66 personer som har testet positivt for covid-19.

- Det er gledelig at vi nå får lov til å åpne mer opp, særlig for idretten og andre aktiviteter for barn og unge. Men, når det åpnes mer opp, blir det desto viktigere å følge de tiltakene som er iverksatt, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

- Selv om det har skjedd noen endringer rundt karantene, skal de som allerede er i isolasjon og karantene forholde seg til de datoene de har fått oppgitt, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Ved servicetorget på rådhuset er det gjort smitteverntilpasninger og det åpnes opp igjen mandag 17. januar. Publikum oppfordres fortsatt til å ta kontakt per telefon eller e-post, men for de som ikke har den muligheten, vil servicetorget vært betjent i åpningstida fremover.

En ny vurdering av tiltaksnivået vil bli gjort tirsdag 18. januar.

Tip a friendTips en venn