Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Kontrakt for ny Stokmarknes ungdomsskole signert!

hjemmeside Siv  2

Kontrakten for bygging av ny ungdomsskole ble i dag signert av ordfører Siv Dagny Aasvik. Byggingen skal utføres av Sortland Entreprenør og byggestart er satt til 28. februar.

 

Tekst: Det er en stor dag, og en drøm som går i oppfyllelse, når vi nå signerer kontrakten på ny Stokmarknes ungdomsskole. Det har lenge vært åpenbart at vi trenger en ny skole for ungdomstrinnet på Stokmarknes, og nå med denne kontrakten blir dette virkelighet sier ordfører Aasvik.

 

Samtidig er det godt å se at kommunen som bestiller kan utgjøre en forskjell innen klima og energiarbeidet med å bestille de rette produktene. Her har vi lagt vekt på jordvarme, solcellepaneler og massivtre. Dette gir svært god klimaeffekt ved at man bruker lite strøm, lave utslipp under konstruksjon og i levetiden, samt at inneklimaet blir bedre ved å bruke massivtre på denne måten. Det offentlige Norge har et stort ansvar for å bestille de fremtidsrettede løsningene og der er jeg stolt over at Hadsel tar et viktig ansvar, kommenterer ordføreren.

 

Samtidig fikk også prosjektleder Zakarias Chibbsa skryt for den jobben som han har gjort, sammen med prosjekteringsgruppe og brukergruppe. Sortland Entreprenør gav uttrykk for at de sjelden har fått så gjennomarbeidede prosjekter å regne på, noe som også gir en større trygghet for å unngå uventede kostnader under veis. Hans kompetanse innen energi- og klimaløsninger i bygg har også vært avgjørende for å få et så miljøvennlig resultat som det nå er tegnet kontrakt for.

Dette er løsninger som også fylkesmann og andre har merket seg, og som kan gjøre nye Stokmarknes ungdomsskole til et referanseprosjekt også for andre kommuner og fylkeskommuner.

Hadsel kommune gleder seg til å kunne åpne nyskolen i juni 2020, og vil komme tilbake med nyheter under veis i prosessen.

2019-01-03

Tip a friendTips en venn