Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Kine (40) bygger nytt både i barnehagen og hjemme

IMG  2376

Navn: Kine Cecilie Lillestøl Nordstrand

Alder: 40 år

Bosted: Søndre på Stokmarknes 

Hvor jobber du? I Søndre barnehage. Som pedagogisk leder på avdelingen «Gåsungen»

Ansatt i Hadsel kommune siden: Stort sett sammenhengende siden jeg begynte som lærling i 1997. Jeg fikk fast jobb her i barnehagen i 2001. Jeg tok permisjon da jeg studerte til barnehagelærer i 2007. Da jeg var ferdig i 2010 hadde jeg noen år ved Sjøstjerna barnehage på Melbu, før jeg fikk jobb her igjen i 2014. Så det er Søndre barnehage som er barnehagen min.

2019-09-09

Hva opptar deg for tida?
Nå er det nytt barnehageår. Så i jobbsammenheng er det oppstart med nye barn og ny personalgruppe som opptar meg. Hjemme er det oppussing. Vi har totalrenovert et kjøkken og nå har vi begynt å isolere en garasje. Så det går mye tid med til det på fritiden. 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Alle dager i en barnehage er spesielle på ulike måter. Det skjer hele tiden noe, hverdagen er ganske ulik hver dag. Men om jeg skal plukke ut noe spesifikt, så er det den dagen vi fikk grillhytta «Tovestua». Den har jeg ivret for at vi skulle få i lang tid, det er på mange måter en utvidelse av barnehagen med et ekstra rom. Å få den var kjempeflott. 

Hva får deg til å le?
Det kan være så mye. Det kan være ungene som gjør eller sier noe artig, enten her i barnehagen eller hjemme. Jeg har to jenter på sju og åtte år. Jeg ser på meg selv som en person som ikke tar meg selv så høytidelig, med humor på innsiden.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Om det bare er meg, så ville jeg nok brukt den hjemme i huset. Men om det er meg og familien, så ville vi brukt den på tur. Jeg har ei som er veldig glad i å gå i fjellet, også har jeg ei som ikke liker fjellet så godt. Så vi prøver å variere. Litt i fjæra, litt på fjellet og litt i skogen.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Den ville nok gått til gjeld. Det tror jeg de fleste vil svare. Men om jeg skulle brukt noe av den på andre ting, ville det blitt en ferie. Vi er vanligvis glade i å reise til varmere strøk, men USA er en drøm. Jeg har ei tante som bor der, i Minnesota, men det har aldri blitt til at jeg har benyttet meg av tilbudet om å besøke henne. 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den kunne jeg tenke meg å gi til mammaen min. Hun har hatt en veldig tøff sommer der hun har ligget på sykehus. Hun fortjener virkelig den, føler jeg.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Om mine barn skal holde tradisjonen med å få unger seint, kommer ikke barnebarna til å være så veldig gamle på det tidspunktet. Jeg ville fortalt om mitt liv da jeg var unge, hva vi gjorde og hva vi lekte med. Den tekologiske utviklingen vil nok gjøre at min hverdag som unge vil være ganske fjern for dem. Jeg ville også fortalt dem at de kan bli akkurat det de vil i livet, bare de jobber for det. Samtidig som de skal få lov til å være hvem de vil.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Å ta til seg komplimenter og snakke om det gode ved seg selv, er ganske vanskelig. Men så kom jeg til å tenke på at det for mange år siden var en mamma i barnehagen som kom og spurte meg: «Du Kine, når du lager pizza i barnehagen, hva er det du har i den». Da jeg forklarte henne det, var det akkurat de samme ingrediensene som hun pleide å bruke. Så sa hun: «Men dattera mi pleier å si at din pizza er så mye bedre enn min». Den har jeg fått høre igjen mange ganger, lenge etter at hun slutta i barnehagen, denne jenta.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Helt siden jeg var barn selv har unger vært det jeg har hatt lyst til å jobbe med. Så om det ikke var i barnehage, måtte det blitt i barnevernet eller som spesialpedagog i skolen.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Jeg tror det må være stabiliteten. Alt er tilrettelagt for deg som ansatt, i mye større grad enn når du jobber i en privat bedrift. Du trenger bare å trykke på en knapp en plass, så er alt i orden, mens de som jobber andre steder må holde mye mer styr på alt av opplysninger på egenhånd. I tillegg er det et stort samhold. Det er deg og mange andre rundt, ikke bare flere andre barnehager, men en hel stor organisasjon av folk som er kollegaene dine.

Hva kan du ikke leve uten?
Mann og barn. Alt det materielle kan man leve uten. I alle fall i en viss periode. Det kan jeg skrive under på, som har levd uten kjøkken i over en måned. Det gikk bare godt.  Matlagingen skjedde på grillen og oppvasken tok vi i balje.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Jeg tror Hurtigrutens Hus er litt for lite til det jeg vil ha. Jeg var på Åge og Sambandet i sommer, og det var en kjempekonsert. Dem kunne jeg tenkt meg å se her oppe.

Konsert på Storheia, da kanskje?
Ja, det hadde vært noe!

 

Fem favoritter:

Musikk: Det som er in for tiden. Jeg hører en del på radio, og der er det mye av det samme som går igjen. Alan Walker hører jeg mye på. Jeg hører generelt mye på musikk. Hodetelefonene kommer på når jeg skal vaske hus og koble ungene litt av. Det går også i gode gamle helter som Bryan Adams, Sting og Enigma. Musikk som var populært da jeg gikk på ungdomsklubben.

Mat: Jeg er veldig glad i fisk. Men også mye annet, jeg er generelt sett veldig glad i mat. Om vi skal kose oss i helgene er det pizza og taco, eller en god biff. Men i hverdagen går det mye i fisk og norsk husmannskost. Kjøttkaker, pølser og så videre.

TV-serie: For tiden følger jeg med på «Madame Secretary» på TV2. Ellers er det mye forskjellig. Jeg er veldig glad i sykehusserier.

Uttrykk: Ikke som jeg kommer på i farten når det gjelder ord eller språklige uttrykk. Men før i verden pleide jeg alltid å ta meg en liten fredagsdans for de andre ansatte. For å feire at det snart var helg. Den pleide de å etterlyse. «Kine, hvor er fredagsdansen din?». Men det er ikke så ofte den blir spurt etter nå lenger. Innimellom kommer den, og kanskje noen av de jeg jobber med vil begynne å spørre etter den igjen når de leser dette?

Sted i Hadsel: Favorittstedet må være min bestfars hytte i Melfjorden, selv om det er litt utenfor kommunegrensa. I Hadsel er det turperlene vi har både i fjæra og på fjellet. Taen, for eksempel og flere steder på Holmsnes. Marka vi har her på Hadseløya er også veldig flott. Rett utenfor stuedøra eller barnehagegjerdet ligger det masse supre turområder. Vi er heldige som bor her vi bor. 

 

Tip a friendTips en venn