Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Jill (50) satte vaksiner også under forrige pandemi

IMG  1080 2021-03-19

Ukens ansatt

Navn: Jill Merete Strand

Alder: 50 år 

Bosted: Børøya

Hvor jobber du? Jeg er helsesykepleier og familieterapeut, og jobber mest i skolehelsetjenesten. Men også litt inne på helsestasjonen. Jeg har videregående på Stokmarknes og ungdomsskolen på Stokmarknes. Det er et lavterskeltilbud, der jeg har noen faste avtaler, men også drop-in.

Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg begynte da jeg var 18, som støttekontakt. Så jobbet jeg flere steder før jeg i 1992 begynte på sykepleien. Da jeg kom tilbake ble jeg fast ansatt som sykepleier i 1995. Siden har jeg vært ansatt i kommunen, med unntak av ett år da jeg jobbet på sykehuset.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva opptar deg for tida?
I tillegg til det ordinære arbeidet, går det mye i vaksinering. Mange av oss på helsestasjonen jobber med å gi koronavaksine om ettermiddagene nå for tiden. På fritiden er det hus og familie. Vi driver og pusser opp vaskerommet, så helga neste uke går nok med til å skru sammen innredning. Ellers er det dagligdagse ting. Gå på tur, prøve å komme seg ut litt.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det er noen dager det ikke egner seg å nevne her, men som har satt spor. Ut over det, er det en dag fra forrige pandemi, svineinfluensa, som jeg husker godt. Det var da vi hadde fått vaksinen og skulle vaksinere 300 stykker på én gang. Vi hadde planlagt godt og alt gikk som det skulle. Det var et stort apparat i sving og det hele skjedde på det tidligere helsesenteret her på Stokmarknes. Torbjørn Lappegard, som da var leder på helsesenteret, agerte som parkeringsvakt. Da vaksinerte vi 100 stykker per time, alt gikk smooth. Men vi hadde jo ikke restriksjoner slik som nå, med krav om avstand og smittevernutstyr. Det kunne være 40 på venterommet uten problemer.

Hva får deg til å le?
Gjerne hvis folk byr litt på seg selv når ting ikke har gått helt etter planen. Sånn som i «Neste sommer» og «Helt perfekt» på TVNorge. Det synes jeg er artig.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Det blir gjerne tur. Men kanskje sette en deig først. Rundstykker eller horn, kanskje. Dagen blir i alle fall utnyttet, den renner ikke ut i ingenting.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Jeg tror jeg hadde tatt litt ekstra fri og tatt med familien på reise, så lenge det ikke var koronarestriksjoner. Jeg er veldig glad i å være på Grand Canaria. Jeg tror det hadde blitt dit. Behagelig temperatur og muligheten til å gå turer.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Der kunne man nevnt mange, men jeg tror jeg vil gi den til alle som driver med frivillig arbeid. Alt fra pårørendeforeninger til idrett og korps. De som stiller opp for at andre, og særlig unger, skal ha et tilbud.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg tror det vil bli en del historier fra da vi ikke hadde internett eller smarttelefoner. Om nye 30 år har det kanskje også kommet noe nytt som vi ikke vet om nå, men som er helt utenkelig å ikke ha for de som vokser opp etter oss. I dag finner man alt av kunnskap i løpet av et kjapt Google-søk. Før måtte man planlegge mye mer møysommelig, nå finnes alt digitalt. Fra bussruter til utenlandsk valuta. Folk kan lære seg instrumenter ved hjelp av Youtube. 

Hva er det beste komplimentet du har fått?
I jobbsammenheng er det når de sier «tusen takk» og at det var til hjelp. Det føles godt å kunne kjenne på at man kanskje har gjort en forskjell.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Om det ikke skulle blitt noe innen omsorg, og jeg skulle gjort noe helt annet, tror jeg at jeg kanskje hadde hatt lyst til å jobbe med etterforskning. Sånn à la Kripos. Det synes jeg er fascinerende. Selvsagt mye trist, men det å finne ut av ting virker spennende.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Jeg har fått lov å utvikle meg faglig. Det er helsestasjonen som har vært min hovedbase, og vi har fått tilført mange ting og fått lov til å henge med på utviklingen. Vi har vært tidlig ute med nye ting. Det har vært veldig bra. I tillegg er det fint med en så stor nærhet til hverandre, i en kommune på størrelse med Hadsel.

Hva kan du ikke leve uten?
Det er noe så kjedelig som vann. Iskaldt vann, det er jeg avhengig av.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Noe som kanskje ikke er så kjent for mange, men likevel er ganske nært er «Groms plass» fra Narvik. De er litt kule. Det er et band med god driv i de fleste låtene. Det er også kult med «Zoo» i Hurtigrutens hus. At det skapes litt liv.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg liker en del norsk, men er veldig glad i gamle 80-tallshelter som «Guns ‘n Roses» og «Whitesnake». Tidligere har jeg hørt mye på Springsteen og U2, men har gått litt lei.

Mat: Det går mye i fisk, men de fleste som kjenner meg vet at jeg er veldig glad i pizza. Både hjemmelaget og andre varianter.

TV-serie: Den siste jeg så var «Exit». Jeg liker også serier som «Homeland» og lignende.

Uttrykk: Til dette spørsmålet har jeg til og med spurt kollegaer, men jeg tror ikke jeg har noe spesielt uttrykk som jeg bruker ofte.

Sted i Hadsel: Yttersida av Hadseløya er jo veldig fin. Men det er så mange flotte plasser at jeg ikke kan peke på én favoritt.

Tip a friendTips en venn