Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Iven (24) har havnet på rett hylle som helsefagarbeider

IMG  2341

Ukens ansatt

Navn: Iven Hadsel
Alder: 24 år
Bosted: Stokmarknes (Tømmervik)
Hvor jobber du? Som helsefagarbeider ved Thodebo (de nye omsorgsboligene på Stokmarknes).
Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg var ferdigutdannet i 2015, også hadde jeg to år som lærling før det. Enda tidligere enn det jobbet jeg litt som vikar, så det har blitt noen år etter hvert.

2020-02-19

Hva opptar deg for tida?
Rehabilitering etter korsbåndskade, der målet er å komme meg tilbake på fotballbanen. Skaden skjedde i fjor. Det var etter en takling. Jeg tror jeg sklei og mistet festet med den ene foten, mens den andre ble stående fast i kunstgresset. Legene tror at jeg fikk en vridning som gjorde at kneet hoppet ut av ledd og tilbake. Som samtidig gjorde at korsbåndet røk. Det dummeste er at jeg prøvde å gå på beinet like etterpå, det ble bare verre. Jeg ble operert i september og har allerede begynt å prøve meg så smått med ball igjen. Ambisjonen er å spille meg inn på a-laget til Stokmarknes. Jeg har stor tro på Amund (Greger, trener for SIL-herrene, red.anm.) og vil være en del av den troppen igjen. Andre ting som opptar meg på fritida er vedlikehold av hus og å bruke tid med familien.

Hva fikk deg til å velge yrket ditt?
Han pappa. Han sa at jeg passer bedre til dette enn mye annet, etter å ha sett hvordan jeg tok meg av tanta hans da hun ble gammel. Han så at jeg hadde potensial til å jobbe innen helse, og jeg følte vel det samme. Sa da ble det helsefag. Noe jeg stortrives med.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det er ikke så veldig mye jeg kan si om den, av hensyn til taushetsplikt, men det endte med hjerte-og lungeredning. Det var ikke helt forventet og veldig spesielt. Vanligvis er dagene her veldig rutinepreget. Men i denne situasjonen måtte hodet jobbe på høygir, og jeg fikk bruk for ting jeg har lært som vanligvis ikke trengs i hverdagen. I en slik situasjon er adrenalinnivået høyt, men jeg klarte å forholde meg mer rolig enn jeg kanskje hadde ventet på forhånd.

Hva får deg til å le?
Alt og ingenting. Fra dårlig humor til en god serie eller artige samtaler med kolleger og venner. Her på huset er det mye internhumor der vi «angriper» hverandre litt, uten at det er noe vondt ment i det. Det er mye fliring. Mange av oss har jobbet på Ekren sammen, så vi kjenner hverandre godt fra før.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da tror jeg at jeg hadde gått en tur til pappa for å drikke kaffe. Han har blitt pensjonist, så han er oftere hjemme på dagtid.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da hadde jeg brukt 500.000 på demensarbeid. Demens blir det bare mer og mer av, og de blir yngre og yngre. Jeg har noen i familien selv som er syke, så med en halv million føler jeg at jeg hadde gjort mitt i alle fall. Den andre halvdelen hadde jeg sikkert brukt på bil eller hus.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Helt klart samboeren min, Kaja. Hun er et omsorgsmenneske som setter andre foran seg selv. Hun er rett og slett fantastisk!

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Da ville jeg fortalt om hvordan min barndom var. Hvordan deres oldeforeldre var mot meg. Kjenner jeg meg selv rett, er jeg en like stor fotballidiot om 56 år, så jeg ville sikkert fortalt dem om hvordan verdens beste fotballspiller var i 2020. Og kanskje om den gangen bestefar trente seg tilbake fra korsbåndsskade. 

Hva er det beste komplimentet du har fått?
«Du egner deg til jobben, du har valgt rett». Når det er pårørende som sier det, så er det ekstra godt og en fin følelse.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Samholdet.

Hva kan du ikke leve uten?
Samboeren.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Det er egentlig mange. Metallica, tror jeg, om jeg skulle velge ett band. Det hadde blitt litt av en konsert.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg hører på alt. I bilen er det faktisk country jeg setter på, for det er så fengende. Ellers kommer det veldig an på humøret. Fra boyband til Rolling Stones.

Mat: Kjøtt! Det er det beste jeg får.

TV-serie: Jeg er stor fan av «Criminal Minds». Og faktisk «Sinnasnekker’n». Selv om det ikke lages flere episoder, kan jeg se dem om igjen. Det er lærerikt for en som meg, som ikke er så veldig handy.

Uttrykk: «Kor i nasen!» kommer ofte. Eller «Ka i guds navn!», inspirert av Rødbrygga-Bjørn når han er fotballengasjert.

Sted i Hadsel: Stokmarknes. Verken mer eller mindre.

Tip a friendTips en venn