Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Inviterer til folkemøte om folkefesten

IMG  3092

I forrige uke ga de folkevalgte i Hadsel kommune grønt lys for asfaltering til Storheia og dermed en målgang Arctic Race of Norway aldri har sett maken til. Nå frir kommunen til innbyggerne for å gjøre

Helt konkret betyr det i første rekke en invitasjon til et åpent møte i Hurtigrutens Hus onsdag kveld. Her vil arrangementsansvarlige, både lokalt og fra selve Arctic Race-organisasjonen, forklare i detalj hva som vil og kan skje både før, under og etter rittet 17. august. Altså dagen der sykkelrittet igjen turer gjennom Vesterålen, med luftig finale på Hadseløya.

– Alle som er litt nysgjerrige på hva Arctic Race er og hva som skal foregå rundt arrangementet bør komme på folkemøtet onsdag. Vi skal blant annet by på praktisk informasjon om trafikkavvikling og beredskap under rittet. Arctic Races egen prosjektleder kommer for å snakke om selve rittet og sidearrangementer som skal foregå den dagen, forteller Hadsels næringssjef Daniel Sowe, som også er prosjektleder for kommunens rolle som vertskapskommune for rittet.

 

Liv og røre langs løypa

En viktig del av sykkelsirkuset er folkelig engasjement, og dette kan ikke enkelt bestilles gjennom et politisk vedtak. Robin Bergvik er folkefestkoordinator med det trådtrekkende ansvaret for liv og røre denne dagen på Stokmarknes og på toppen av Storheia.

– Vi er ennå i startfasen, men jeg har allerede fått noen henvendelser. Jeg er trygg på at vi skal få satt sammen et godt opplegg, men tar gjerne imot telefoner fra folk med gode ideer, sier Bergvik.

I tillegg til «hans» folkefester er Arctic Race et arrangement som oppfordrer folk til å lage liv langs hele den 176,5 kilometer lange løypa. Det kan blant annet nevnes at Dag Otto Lauritzen kjører hele distansen i bil før syklistene og stopper der han finner det for godt for å lage humoristiske innslag til TV2. 

Det trengs også frivillige til denne sykkellørdagen. Om du ikke har meldt deg ennå, vil Mats Oshaug og Ulf Ruud Larsen gi deg gode grunner til å gjøre nettopp det om du finner veien til onsdagens folkemøte. 

 

2019-05-24

Tip a friendTips en venn