Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Inngår samarbeid med Universitetet i Tromsø

ordførerkaffe 2022-09-14

Hadsel kommune har signert samarbeidsavtale med Universitetet i Tromsø. Et av målene er å styrke kommunen som praksisarena for utdanning av helsepersonell.

- Hadsel kommune er en helsekommune med et sterkt lokalsykehus og moderne helsebygg. Vi har lang erfaring med formidling av praksisplasser, både fra Universitet i Tromsø og Nord universitet, sier ordfører Aina Nilsen.

Avtalen er inngått mellom Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Tromsø (UiT) og Hadsel kommune. I tillegg til å tilrettelegge for gode praksisarenaer, skal avtalen legge til rette for et godt samarbeid innenfor utdanning, forskning og formidling. Hadsel kommune er studiested for Nord Universitet, som er en viktig samarbeidspartner for kommunen. Det er ikke en tilsvarende avtale som nå er inngått med UiT.

- Det er viktig for meg å understreke at denne samarbeidsavtalen utfyller vår samarbeidsavtale med Nord universitet. Vi vil fra neste år formidle praksisplasser til flere helseutdanninger enn tidligere, noe som kan styrke rekrutteringen til kommunehelsetjenesten, sier Nilsen.

- Gjennom inngåelse av denne avtalen avtalefester vi praksisplasser i Hadsel kommune innenfor ulike helseutdanninger. Det er viktig for å nå vårt felles mål om å styrke rekrutteringen til kommunehelsetjenesten, som vi vet vil bli enda mer utfordrende i årene som kommer, sier Nilsen.

Tip a friendTips en venn