Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Ingen nye smittede – Hadsel kommune letter på tiltak

koronavirus 2020-12-16

Smitteutbruddet i Hadsel ser ut til å være under kontroll. Barn og unge, samt sårbare grupper, prioriteres først når vi letter på smitteverntiltakene.

Onsdag ettermiddag er det ingen nye positive koronatester i Hadsel kommune, for fjerde dag på rad.

- Det har vært en positiv utvikling i smittesituasjonen, noe som gjør at vi kan lette gradvis på smitteverntiltakene. Barn og unge, samt sårbare grupper, prioriteres først når vi nå fjerner tiltak, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Sammen med smittevernlege Martin Larsen Drageset har han gjennomgått tiltakene som er blitt innført i forbindelse med smitteutbruddet som har ført til at 25 hadselværinger har fått påvist covid-19 siden 2. desember.

- Lørdag 19.12 er det gått ti dager siden siste gang vi vet sikkert at noen i kommunen har blitt utsatt for smitte. Det gjør at vi nå kan lette på noen av tiltakene, sier Drageset.

Følgende endringer annonseres derfor 16.12.2020:

- Fra og med lørdag 19.12 åpnes det opp for arrangement og aktiviteter for barn og unge. Ved tvil om et arrangement defineres som «for barn og unge», vil vi la arrangører selv avgjøre dette, men kommuneoverlege/smittevernlege kan spørres om råd.

- Fra og med mandag 21.12 gjeninnføres standard nasjonale regler for arrangement og aktiviteter.

- Fra og med mandag 21.12 er det normal drift i alle kommunens virksomheter, i henhold til standard nasjonale regler.

- Fra og med torsdag 17.12 normaliseres besøks- og aktivitetsregler for pleie- og omsorgsinstitusjonene i kommunen til normal nasjonal standard, samt andre kommunale tjenester der det har vært begrensninger.

Endringene gjøres med forbehold om at det ikke blir påvist nye tilfeller med koronasmitte. Dersom det skulle skje, kan det igjen bli innført tiltak på kort varsel.

- Det er fortsatt en uke til jul, og det kan fortsatt komme nye tilfeller. Vi oppfordrer derfor som før at folk er ekstra oppmerksomme på avstand, håndhygiene og smittevern generelt, sier Bleidvin.

 

Tip a friendTips en venn