Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Informasjon om koronasituasjonen i Hadsel

Kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin 2021-11-03

- Vi forstår at mange er bekymret nå når smittetallene øker. Vi ønsker fortsatt å begrense smitten, men det er viktig å understreke at vi er i en annen situasjon nå når risikogrupper og store deler av samfunnet er vaksinert, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Totalt er det påvist 10 koronasmittede i Hadsel siden fredag. Hadsel kommune går ikke lenger ut med informasjon ved enkelttilfeller av koronasmitte, men informerer dersom det iverksettes nye tiltak.

- Det vi er opptatt av nå er innleggelser og alvorlig sykdom. Smittetall i seg selv er ikke lenger så veldig viktige. Grunnen er at vaksinene gjør at langt færre av de smittede faktisk blir syke. Likevel er det nødvendig med en viss kontroll, derfor vil tiltak og ekstra testing noen ganger være fornuftig, sier Bleidvin.

Han nevner innføring av gult nivå på småtrinnet på Stokmarknes skole denne uka som et eksempel.

Når det gjelder tester holder Hadsel kommune seg til hovedlinjene i FHIs anbefalinger og deler ut tester til de prioriterte gruppene:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/testing/testkriterier/

- Det er en del arbeid knyttet til å gjøre klart og dele ut tester og derfor ønsker vi å bruke de der de gjør mest nytte. Det er også slik at å teste personer uten symptomer gir fare for falsk negativ test. Det vil si at du kan få negativ test, men likevel være smittet, sier Bleidvin.

Det er helt konkrete forhold i den enkelte smittesituasjonen som avgjør om det er fornuftig å teste få eller mange.

- Smittesporingen er organisert på en helt annen måte nå. Blant annet skal ikke alle nærkontakter testes eller i karantene. Dette skiller seg fra det vi er vant til tidligere i år, sier Bleidvin.

En ansatt tilknyttet Riarhaugen omsorgsboliger er blant dem som har testet positivt. Vedkommende er ikke i jobb og et antall beboere er kontrolltestet og alle er negative. Det er innført skjerpede smitteverntiltak i tjenesten og vi presiserer at pårørende og andre besøkende må være symptomfrie når de skal innom omsorgsbygg.

Tip a friendTips en venn