Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Hilde (49) kunne ikke tenkt seg noen annen plass enn Hennes

IMG  1152 2021-03-26

Navn: Hilde Næss Freiberg

Alder: 49 år

Bosted: Hennes, opprinnelig fra Sortland

Hvor jobber du? Jeg jobber i omsorgstjenesten på Innlandet, med base på Hennes. Vi er både inne på alderssenteret og ute i hjemmetjeneste på samme vakt.

Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg begynte på 90-tallet, men husker ikke nøyaktig årstall. Først i miljøtjenesten på Stokmarknes. Siden da har jeg vært mye hjemme med små unger, men jeg har jobbet flere plasser. Barnehage og noen år på videregående på Stokmarknes. Så flytta vi innover hit, til Hennes, og jeg begynte vel i min nåværende jobb i 2004. En arbeidsplass jeg trives godt på.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva opptar deg for tida?
Det vanlige ... Å gå på arbeid. Unger og barnebarn. I tillegg er jeg mye ute og går i fjellet og marka. Jeg går bare ut døra hjemme og rett opp på fjellet. Det er ikke så mye spennende og utenom det vanlige, men sånn blir det når situasjonen er som den er, og man ikke kan dra så mange plasser.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det er nok mer øyeblikk og situasjoner. En slik stund jeg kommer på nå, når du spør, er i forbindelse med en veldig gammel dame som hadde ligget til sengs i mange år, på grunn av tilstanden sin. En kollega og jeg var inne hos henne, for å hjelpe henne med stell og sånn. Hun hadde vært veldig dårlig i en periode, men så hadde hun det så bra akkurat da. Jeg husker vi lukket opp altandøra og luftet. Sola skinte inn, og selv om det var lenge etter jul, lå hun og sang julesanger for oss. Det var et fint og rørende øyeblikk. Hun hadde vært så dårlig, og akkurat da hadde hun det så fint. Det var godt å få dele den stunden med henne.

Hva får deg til å le?
Det er jo mye ... Artige øyeblikk på jobb, ting på TV. Jeg er lettflirt, og ser det komiske i mange ting.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da hadde jeg pakket sekken og gått på tur. Det er der jeg henter energi. Jeg bruker naturen til det, og det er godt for både kropp og hode.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da ville jeg tatt mine nærmeste med på en reise. Ungene og barnebarna. Med dem ville nok turen gått til varmere strøk. Om det var en tur alene, ville det vært til Island. Der har vi vært før, vi leide bil og kjørte rundt en uke. Det var helt fantastisk!

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den vil jeg gi til min mellomste datter Marte som har bursdag i dag!

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Vær snill og raus med menneskene rundt dere.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
I jobbsammenheng, er det om de menneskene jeg er der for er fornøyde med den jobben som gjøres. At de synes du er snill og takker for hjelpen. Det samme gjelder når pårørende gir gode tilbakemeldinger. Det gir meg mye.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Det har jeg tenkt på mange ganger. Hva skulle jeg gjort om jeg ikke gjorde dette? For jeg føler at jeg er på rett plass, og at det er dette jeg skal gjøre. Det måtte i alle fall vært noe som har med mennesker å gjøre, at jeg har kontakt med folk. Men jeg tror det var dette jeg skulle gjøre, det er ikke noe annet for meg egentlig.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Det er jo trygt og godt å jobbe i kommunen. Særlig i disse koronatidene, har jeg mange ganger tenkt hvor heldig jeg er som jobber i Hadsel kommune. Tenk på alle de som har det usikkert, er permittert eller har mistet jobben. 

Hva kan du ikke leve uten?
Det må være alle mine rundt meg. Dem kan jeg jo ikke leve uten. Det er kanskje et kjedelig svar, men det er et ærlig svar.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Lady Gaga.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg liker alt av musikk. På min Spotify er det alt fra klassisk, via Kari Bremnes til metalbandet Volbeat. Jeg er veldig glad i musikk.

Mat: Jeg er veldig glad i fisk. Bacalao er en av favorittrettene mine.

TV-serie: Jeg har jo sett noen serier opp gjennom. Som «Game of Thrones» og disse store seriene. «Outlander» er en annen serie jeg synes er veldig fin.

Uttrykk: Det tror jeg ikke jeg har.

Sted i Hadsel: Jeg er fryktelig glad i Innlandet. Jeg har hatt mine besteforeldre her, og hatt et forhold til området fra jeg var unge. Han jeg er gift med er jo herfra, og vi flytta hit da ungene var små. I tillegg synes jeg det er veldig fint på yttersia av Hadseløya. Der er det nydelig.

Tip a friendTips en venn