Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Har du ikke registrert deg for å få vaksine?

IMG  1095 2021-08-06

Hadsel kommune oppfordrer folk som ikke har meldt seg opp til vaksinasjon om å gjøre det snarest. I verste fall risikerer kommunen å måtte sende vaksinedoser tilbake.

– Det er ingen tvil om at vaksinen beskytter både mot smitte generelt og mot alvorlig sykdom. Det har vi selv erfart her i Hadsel og Vesterålen de siste ukene. Det ser nå ut til at vi har slått ned utbruddet uten veldig strenge restriksjoner, og vi ikke hatt noen alvorlig syke eller sykehusinnleggelser. Hverken her eller blant pasientene på Sortland, sier smittevernlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset.

Nå som ferien går mot slutten for de fleste, oppfordres de som gjenstår å melde seg opp snarest. Det vil si alle hadselværinger over 18 år, som ikke allerede har tegnet seg for å motta koronavaksine.

Det gjør du på https://timebestilling.remin.no/hadsel

Det er ganske fulle lister de neste to-tre ukene, men vi har nå et stort behov for å få oversikt over hvor mange vaksiner vi kan motta fremover. 

– Hvis ikke flere melder interesse nå, må vi på et tidspunkt redusere volumet av vaksiner som vi mottar, eller i verste fall sende vaksiner tilbake, sier helse- og omsorgssjef i Hadsel, Marion Celius.

Hensikten med vaksinasjon mot koronavirusinfeksjon (covid-19) er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger. I tillegg bidrar all vaksinasjon til å begrense smitten i samfunnet slik at vi alle gradvis kan komme tilbake til en mer normal hverdag.

I Hadsel er 3474 fullvaksinerte og 5416 har fått minst første dose. 

– Det er veldig bra, og vi må berømme vårt publikum som i stor grad har fulgt opp tildelte timer og møtt punktlig frem. Men ennå er det altså en god del av Hadsel befolkning over 18 år som ikke har registrert seg. Vi oppfordrer dem på det sterkeste å melde seg på for å få vaksine, sier helse- og omsorgssjefen.

Tip a friendTips en venn