Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
nettmøteMogI

Hadselværingene er fornøyde med kommunens koronahåndtering

Nesten tre av fire svarer at de er svært godt fornøyde med måten Hadsel kommune håndterer koronasituasjonen på. Innbyggerne sier seg også svært godt informert om pandemien lokalt.

– Beste resultat så langt

Ifølge en spørreundersøkelse utført av Sentio for Hadsel kommune er hele 90 prosent av hadselværingene fornøyd med kommunens pandemihåndtering. 74 prosent svarer «svært fornøyd» og 16 prosent landet på «noe fornøyd». 

Av de 505 respondentene har 1 prosent svart «svært misfornøyd», den samme andelen har svart «noe misfornøyd». 6 prosent har svart «både og» og 2 prosent «vet ikke».

– Dette er de beste resultatene vi har målt så langt, sier Martin Stubban i Sentio Research Norge AS som har stilt samme spørsmål til innbyggerne i et dusin norske kommuner.

Også fornøyde med informasjonen

Deltakerne i spørreundersøkelsen har fått to spørsmål angående korona; hva de synes om Hadsel kommunes håndtering av koronasituasjonen og hvor fornøyde de er med måten kommunen har informert om samme situasjon.

Blant de som har svart er 66 prosent «svært fornøyd» med måten Hadsel kommune har informert om pandemien og 20 prosent er «noe fornøyd». 9 prosent svarer «både og», 2 prosent er «noe misfornøyd» og 1 prosent er «svært misfornøyd».

Sender skryt i retur

Assisterende kommunedirektør og beredskapsleder i Hadsel, Tommy Løveng, forteller at han på vegne av organisasjonen er veldig glad for å få denne bekreftelsen fra innbyggerne i Hadsel kommune. 

– Vi har jo vært opptatt av å ha god og mye informasjon i vårt arbeid med pandemien, og da er det hyggelig å få gode tilbakemeldinger på det. Når det er sagt, vil jeg også få skryte litt av befolkningen i Hadsel som har vært veldig lojale overfor beslutningene som er tatt, selv når de i noen tilfeller har betydd en stor inngripen i deres hverdag. Noe av æren for håndteringen ligger nok også der. Det har nemlig ført til at vi har kunnet slakke opp tiltak raskt igjen, forklarer han.