Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Hadselelever utfordret fylkesrådslederen

Hybelhus for videregående elever var et av temaene elevene fra Hadsel videregående skole tok opp da de fikk møte ordføreren og fylkesrådslederen i forrige uke.

2021-06-14

Besøk av fylkesråd Tomas Norvoll

Fremme fra venstre: fylkesrådsleder Tomas Norvoll, Leif-Håkon Sjursen, Agnethe Solsem og ordfører Aina Nilsen. Bak fra venstre: Odin Fagervoll, Benjamin Haakon Olsen, Martine Johansen og Martine Svinnset Pedersen.

I forbindelse med at fylkesrådsleder Tomas Norvoll besøkte Hadsel onsdag 9. juni, var det satt av tid til besøk på Hadsel videregående skole, studiested Melbu.

Der fikk han og ordfører i Hadsel, Aina Nilsen, presentert resultatene av markedsundersøkelsene fem elever har utført på oppdrag fra kommunen.

Elevene har sett på hvorfor unge mennesker har flyttet fra Hadsel og hvor aktuelt det er å bli boende eller flytte tilbake.

  • Vi trenger innsikt for å fatte bedre beslutninger, slik at vi kan få flere til å bli eller flytte tilbake til Hadsel. Det er derfor en viktig jobb elevene har gjort for oss, sier Nilsen.

Det er elevene Andreas Vatne Olsen, Victoria Torjussen, Martine Svinnset, Marthe Markussen og Benjamin Haakon Olsen som har utført undersøkelsene for Hadsel kommune.

Blant innspillene Nilsen og Norvoll fikk, var at flere unge savnet yrkesfaglige linjer som fantes i Hadsel tidligere, samt maritime linjer. Det kom også tilbakemeldinger som at det burde satses på andre idretter enn fotball og håndball og at det trengs heltidsutdanninger i kommunen.

melbu-1_800x600[1].jpg

Norvoll benyttet anledningen til å spørre elevene som presenterte, om hva som skal til for at de kommer tilbake til Hadsel.

  • Jeg utelukker ikke at jeg kommer til å bosette meg her. Hadsel er en fin og rolig plass, sa Benjamin Haakon Olsen.
  • Jeg blir boende etter videregående, fordi jeg har funnet et studie her som er desentralisert og gjør at jeg kan jobbe ved siden av, sa Martine Svinnset.

Elevene benyttet også anledningen til å komme med forslag til hvordan tilværelsen på videregående kan bli enda bedre. Hybelhus, som sikrer rimelige og trygge hybler, var et av temaene de tok opp.

Tomas Norvoll fortalte at det er blandede erfaringer med hybelhus, men at fylket ser på ulike prøveordninger.

  • Det er et spennende innspill og Vesterålen er en region i Nordland hvor mange bor på hybel, sa Norvoll.

Tip a friendTips en venn