Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Hadsel kommuner følger alle nasjonale anbefalinger for smitteverntiltak

koronavirus 2021-01-03

Regjeringen offentliggjorde på kvelden søndag 03.01 en rekke nye smitteverntiltak for de kommende to ukene. Bakgrunnen er at smittetallene har økt mye over store deler av landet gjennom julehøytiden.

– Det er ingen hadselværinger som har testet positivt siden utbruddet i starten av desember, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Regjeringen skiller mellom regler og anbefalinger. Kriseledelsen i Hadsel kommune har besluttet at vi vil følge regjeringens anbefalinger i størst mulig grad.

– Det er ingen mistanke om smitte lokalt per nå. Men vi vet at det har vært mye reising og besøk i julen. I tillegg venter vi snart storinnrykk av gjestearbeidere til fiskeriene, samtidig som vi skal starte opp med vaksinering av befolkningen. Det er derfor ekstra viktig at smitten ikke kommer ut av kontroll akkurat nå, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

For skolene vil det bli visse tilpassinger de kommende to ukene.

– Ledelsen ved de aktuelle skolene, altså Strønstad, Melbu og Stokmarknes møtes i kveld for å planlegge for den neste perioden. Enkelte fag må utgå midlertidig eller organiseres på en annen måte, men dette får vi til, sier oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen.

Hadsel kommune har avlyst en markering av byggestart for Stokmarknes miljøhavn som var planlagt mandag 4. januar.

 

De lokale tiltakene er oppsummert her:

Regler:

- Det anmodes om at alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, blir utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter. Det presiseres at regelen gjelder uavhengig av antall personer som eventuelt skulle deltatt på aktiviteten.

- Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes.

- Alle ungdomsskoler samt Hadsel videregående skole går over til rødt nivå. Voksenopplæringen, samt ungdomsskolene på Melbu og Stokmarknes, har hjemmeskole mandag 04.01, slik at skolene kan forberede undervisningen i henhold til de nye reglene.

- Hadsel kommune innfører hjemmekontor for alle som har mulighet til dette.

- Servicetorget på rådhuset stenges for fysisk oppmøte, men kan nås på telefon og e-post.

- Det innføres nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer

 

Anbefalinger:

- Unngå å ha gjester i hjemmet. Vent 14 dager med private besøk. Det er unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand.

- For sykehjem og heldøgnsbemannede omsorgsboliger oppfordres det til å begrense besøk og å avtale besøk med personalet.

- Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.

- Alle private virksomheter anbefales å ha hjemmekontor for alle ansatte som har mulighet til dette.

- Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll.

- Idrett: Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand. Toppidretten og kulturutøvere som har et særskilt unntak med egen regulering, omfattes ikke.

Tip a friendTips en venn