Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Hadsel kommune går inn i helsefellesskap

helsefellesskap 2021-09-30

Nordlandssykehuset og kommunene i Lofoten, Vesterålen og Salten har etablert helsefelleskap under navnet «Helsefelleskapet Lofoten, Vesterålen og Salten».

Målet med helsefelleskapene er å sikre bedre samhandling mellom kommuner og sykehus i pasientbehandling. Mange pasienter har sykdommer som krever oppfølging og behandling fra både primærhelsetjenesten i kommuner og spesialisthelsetjenesten i sykehus. Samhandlingsreformen, som skulle styrke samhandlingen mellom primær- og spesialisthelsetjenesten, kom i 2012. Nå, snart 10 år etter, videreutvikles dette samarbeidet gjennom etablering av helsefelleskap. Dette skjer etter at Regjeringen og Kommunenes sentralforbund (KS) inngikk avtale om dette.

Representant fra både Nordlandssykehusets brukerutvalg og Nordlandssykehusets ungdomsråd var tilstede under dialogmøtet i forkant av etableringen, er tydelige på sine forventninger.

- Helsefelleskapene må føre til at dere samarbeider bedre. Samhandling er et komplisert puslespill. Men det viktigste er ikke fra hvem, men at vi får et tilbud når vi trenger det, sa Marie Dalskjær, leder i Nordlandssykehusets ungdomsråd

Også Gunn Strand Hutchinson, nestleder av brukerutvalget var også klar på brukernes vegne:

- Vi har forventninger om helhetlige tjenester med bedre samordning.

Les hele saken her.

 

 

Tip a friendTips en venn