Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Hadsel kommune åpner opp igjen

COLOURBOX 43693645  2 2021-05-26

Fra og med torsdag 27.05 kl 09.00 går Hadsel kommune over til grønt tiltaksnivå, for første gang siden koronapandemien startet. Les mer om hva dette innebærer under.

- Det er et viktig og riktig skritt at vi nå kan gå til grønt tiltaksnivå, men det betyr ikke at vi er ferdige med pandemien. Vi ser at det fortsatt kommer plutselige og svært smittsomme lokale utbrudd, som i Hammerfest, og det må vi gjøre alt for å unngå, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Beredskapsledelsen i Hadsel besluttet i et møte onsdag 26.05 at kommunen går over til grønt tiltaksnivå fra og med torsdag 27.05 kl 09.00. Grønt nivå innebærer blant annet at det blir vanlig organisering uten kohorter i skoler og barnehager. 

Grønt nivå betyr imidlertid ikke at smitteverntiltakene blir borte. De viktigste gjelder fortsatt:

  • Enmetersregelen gjelder
  • Ingen syke skal møte i barnehage eller skole
  • God hygiene er en forutsetning
  • Fysisk kontakt som håndhilsing og klemming skal fortsatt unngås

Grønt tiltaksnivå innebærer også en rekke endringer når det gjelder arrangementer, innenlandsreiser, skjenking og fritidsaktiviteter. 

- Selv om det nå vil bli anledning til å være flere samlet, oppfordrer vi til å ha arrangementer utendørs. Barnebursdager, for eksempel, er det flotte forhold for å ha utendørs for tida. Det er også viktig å understreke at tiltaksnivået kan skifte til gult og rødt nivå på kort varsel dersom smitterisikoen krever det, sier Bleidvin.

Endringer ved grønt nivå:

Fritidsaktiviteter

Anbefalt gruppestørrelse ved organisert trening i breddeidrett og kultur- og fritidsaktiviteter økes for voksne over 20 år: Fra 10 til 20 personer inne, og fra 20 til 30 personer ute. Flere grupper kan være aktive samtidig, forutsatt at de holdes adskilt i ulike kohorter.

Arrangementer

På trinn 2 kan det være flere deltakere på arrangementer for barn og unge. Det kan være inntil 100 personer på innendørs arrangementer som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune.

På offentlige innendørs arrangementer økes antall personer som kan være til stede uten bruk av faste, tilviste sitteplasser fra 10 til 50 personer.

På private sammenkomster som ikke skjer i private hjem, hager og hytter økes antallet innendørs fra 10 til 20 personer og utendørs fra 20 til 30. Dette gjelder for eksempel feiringer i leid lokale eller på offentlig sted.

I private hjem øker antall personer man anbefales å kunne ha på besøk fra fem til ti, så lenge man kan holde 1 meters avstand.

Innenlandsreiser

Innenlandsreiser kan nå gjennomføres, men det er viktig at man planlegger reisen slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder. Dette er særlig viktig for dem som reiser fra områder med høyt smittepress.

Skjenking

Innslipps- og skjenkestopp utvides til klokken 24.00, og kravet om matservering ved skjenking bortfaller. Fremdeles vil det bli stilt krav om bordplassering og en meters avstand.

Her kan du lese mer om de nasjonale retningslinjene:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/neste-trinn-i-gjenapningen-skjer-27.-mai/id2850347/?expand=factbox2850353

Tip a friendTips en venn