Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Hadsel får penger til å jobbe for trafikksikkerhet

IMG  7859

SKAL JOBBE TRAFIKKSIKKERT: Fra venstre Gro Rønning-Nyvold, ledende helsesykepleier i Hadsel kommune, og helsesykepleierne Britha Hessen, Linda Barstad Ellingsen og Jill Strand.

2020-03-26

Blant dem som kunne smile etter fylkeskommunens pengedryss denne uken er de ansatte ved helsestasjonen på Stokmarknes. Deres refleksaksjon hadde blitt veid og funnet 11.000 kroner verdig.

– Viderefører godt mottatt satsing

– ­ Hadsel kommune er jo godkjent som trafikksikker kommune, og i den forbindelse ønsker vi ved vår tjeneste å ha et ekstra fokus på trafikksikkerheten gjennom å dele ut refleksmateriell til foresatte til nyfødte og skoleelever i 1. og 3. klasse. Vi har til nå delt ut refleksbånd til barnevogn som ble kjøpt inn av kommunen i forbindelse med at vi ble trafikksikker kommune. Dette er en praksis vi opplever blir satt stor pris på hos våre brukere og som vi derfor ønsker å fortsette med, forteller ledende helsesykepleier Gro Rønning-Nyvold.

Refleksbåndene deles ut ved hjemmebesøk hos kommunens nyfødte, samtidig som det informeres om trafikksikkerhet for fotgjengere og sikring av barn i bil.

– Videre ønsker vi å supplere vår tematisering av trafikksikkerhet ved å dele ut refleksmateriell ved skolestartundersøkelsen i 1. klasse. Vi ønsker også å bruke pengene til å markere refleksdagen 15. oktober ved å dele ut reflekser til elevene i 3.klasse, forteller Rønning-Nyvold ved helsestasjonen.

Egen trafikksikkerhetsdag

Hadselværing og fylkesråd for samferdsel i Nordland, Bent-Joacim Bentzen, er leder for trafikksikkerhetsutvalget som denne gangen fordelte 470.000 kroner på gode formål i hele fylket. Av de 52.000 som tilfaller kommunene i Vesterålen får Hadsel halvparten. Det er nemlig også bevilget 15.000 kroner til kommunens trafikksikkerhetsdag.

– I år ønsker vi å ta dette med trafikksikker kommune litt videre, gjennom å involvere innbyggerne våre med en dag hvor holdningsskapende trafikksikkerhet er tema. Det blir foredrag, og tilstelninger på torget både på Melbu og på Stokmarknes. Det er planlagt fredag 21. august på Melbu og 22.august på Stokmarknes, forteller konsulent i Hadsel kommune, Line Jakobsen, som er involvert i planleggingen av dagen. 

Det vil i tillegg gjennomføres foredrag i skoler og barnehager. Alle datoer oppgis med koronaforbehold.

Tip a friendTips en venn