Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Hadsel er tidenes første miljøkommune i Nordland

IMG  8447 preview.JPG

På bildet fra venstre: Vetle Lundgård Angell, Brage Lind og Aina Nilsen. Foto: Arne Ivar Mikalsen

2021-06-14

Nordland fylkeskommune har kåret Hadsel til «Årets miljøkommune 2021».

Mandag morgen ble det klart at utmerkelsen, som deles ut for første gang i år, går til Hadsel. Det er ungdommens fylkesråd som har tatt initiativ til opprettelsen av en slik pris i Nordland.

– Kommunen viser at de jobber systematisk med både klima og miljø. Kommunens ferske klima- og energiplan gir føringer for hvordan klimaarbeidet organiseres i de ulike etatene i kommunen og har ambisiøse mål for klima og energi, heter det i jurybegrunnelsen.

100.00 kroner i potten

I juryen satt to representanter fra ungdommens fylkesråd, samt en ansatt i fylkeskommunens avdeling for samfunnsutvikling. I tillegg til heder og klimaklapp på skulderen, får Hadsel 100.000 kroner som skal brukes på klima- eller miljøfremmende formål.

– Kommunen har vist til godt arbeid som har en tydelig effekt på nærmiljøet. Flere av prosjektene engasjerte lokalbefolkningen, et eksempel er Strønstad skole som har jobbet med mikroplastproblematikken i samarbeid med kommunen, lokale grunneiere og de lokale bedriftene Norlense, Melbu systems og Momek, fortsetter juryens begrunnelse.

– Et forbilde for andre kommuner

Utdelingen fant sted under fylkestingets siste samling før sommeren. Brage Lind og Vetle Lundgård Angell fra Hadsel ungdomsråd var på plass i Bodø mandag morgen for å motta prisen på vegne av kommunen. 

– For ungdomsrådet er det en ære å få motta denne på vegne av Hadsel, og vi setter veldig stor pris på at Hadsel drar oss frem når det kommer til miljø. For det er noe vi virkelig brenner for. Det er flott at kommunen får annerkjennelse for dette arbeidet de gjør, og at Hadsel kan være et forbilde for andre kommuner i fylket. Dette er en dugnad og sammen får vi dette til, sa hadselungdommen i sin takketale.

– Motiverer oss til å bli enda bedre

Ordfører i Hadsel, Aina Nilsen, var også til stede for å motta annerkjennelsen av kommunens klima- og miljøarbeid.

– Jeg er veldig stolt og glad over denne utmerkelsen, og det er ekstra artig å bli historiske som aller første mottaker av prisen som «Årets miljøkommune» i Nordland. Det er også flott at dette er et initiativ fra ungdommen, noe som gir oss motivasjon til å jobbe videre for å bli enda bedre på klima- og miljøarbeid. Der er det viktig å involvere alle innbyggere, ikke minst barn og unge, sier Nilsen.

Tip a friendTips en venn