Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Hadsel er nominert til "Årets trafikksikkerhetskommune 2022"

FB IMG  1638517148882[ 24] 2022-03-11

I løpet av våren 2022 skal Samferdselsdepartementet kåre den kommunen i landet som jobber best med trafikksikkerhet. Nordland fylkeskommune har nominert Hadsel som sin kandidat i konkurransen med kommuner fra hele landet.

I tillegg til heder og ære følger det med en million kroner som premie til «Årets trafikksikkerhetskommune 2022.

– Jobber med dette i alle sektorer

Det er fylkeskommunens trafikksikkerhetsutvalg som har pekt på Hadsel som den best egnede kandidaten fra Nordland.

– Hadsel kommune har vist at de jobber med trafikksikkerhet i alle sektorer, fremhever utvalget i sitt nominasjonsbrev som er sendt til Statens vegvesen.

Utvalget trekker blant annet fram at det er bygget flere nye fortau som sikrer skoleveien til barna og øvrige trafikanter, at kommunenes helsestasjon jobber med trafikksikkerhet fra før barnet blir født, videre til barnehage, skole og til videregående skole og at helse og omsorg jobber med eldre for å  bedre trafikksikkerheten.

Har nok å bruke premiepengene på

– Hadsel kommune er svært glad for å bli nominert av Nordland fylkeskommune som årets trafikksikre kommune. Vi er nå med videre i kampen om en skikkelig ærestittel, samt pengepremien på én million kroner fra Samferdselsdepartementet, sier Line Jakobsen som jobber med trafikksikkerhet i Hadsel kommune.

Hun bedyrer at det ikke blir vanskelig å bruke opp pengepremie, dersom det skulle bli aktuelt.

– Vi har mange trafikksikkerhetstiltak som vi gjerne skulle tatt tak i og kanskje får vi mulighet før vi aner det, sier Jakobsen.

Tip a friendTips en venn