Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 20. okt. 2021 kl. 08:25

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 09.30 - 11.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Håndtering av korona i Hadsel per oktober 2021

2021-10-08

Bilde01.jpg

 

Bilde11.jpg

 

De to bildene lagt ved over vil være grunnlaget for håndteringen av pandemien fremover. Med åpningen av samfunnet vil det være umulig å ha samme grad av TISK og kontroll som før, men dette er også hensiktsmessig. Nå som en stor grad av befolkningen er vaksinert er smitte med koronavirus generelt mye mindre farlig enn tidligere. 

 

Noen vanlige spørsmål med svar: 

Hva gjør jeg ved nyoppståtte symptomer?

  • Se bildet over. Testen skal fortrinnsvis være hurtigtest, selvtest er å foretrekke. Egenmelding benyttes ved behov. 

Hva gjør jeg om selvtesten min er positiv?

  • Se bildene over. Vent eventuelt til neste dag om koronatelefonen er steng den dagen, ring og meld fra til koronatelefonen (0830-1100 på hverdager). Avtal med de på koronatelefonen tidspunkt for bekreftende test. Bekreftende testing gjennomføres 11-12 på hverdager. 
  • Meld fra til dine nærkontakter. Ved usikkerhet om omkring behov for test av nærkontakter, kontakt koronatelefonen – eventuelt neste dag om den er stengt. Nærkontakter bør ved usikkerhet holde seg hjemme til avklaring. 
  • Egenmelding benyttes ved behov
  • Hvis du har markante symptomer/føler deg dårlig, ta kontakt med legekontoret/legevakt (116117)/ambulanse (113) 

 

  • Hva med offentlige steder/forsamlinger jeg har vært i? 
    • Ta kontakt med arrangøren/leder der det er mulig/naturlig. Eksempelvis private sammenkomster, skoleklasser, treninger ol. Lederen/arrangøren kan så varsle deltakerne om at de må være spesielt oppmerksomme på symptomer de kommende 10 dagene, og ha lav terskel for å teste seg ved symptomer (dette bør fortrinnsvis være selvtest). For andre offentlige steder, det det ikke er mulig/naturlig å kontakte en leder er det heller ikke nødvendig med kontakt eller smittesporing. 

Forklaring: Vaksinering gjør ikke bare viruset mindre farlig om man blir smittet, men det gjør det også betydelig mindre smittsomt. Det vil derfor ikke være et forholdsmessig tiltak å smittespore strengt i slike situasjoner. 

 

Hvordan får jeg tak i selvtester? 

  • Disse deles ut fra legekontorene på Melbu og Stokmarknes, etter avtale med koronatelefonen/ ev. legekontoret på dagtid. For åpningstider koronatelefon: se under. Eventuelt kan selvtester kjøpt i for eksempel apotek benyttes.

Åpningstider koronatelefon, 417 04 502.: 

Fra uke 41 hverdager 0830-11.

Tip a friendTips en venn