Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Gull (52) gruer seg allerede til skoleavslutningen i 2022

 64768639  294064098035057  8190991667038257152 n

Ukens ansatt

Navn: Gull Margrethe Gullberg Pettersen

Alder: 52 år

Bosted: Børøya

Hvor jobber du? Stokmarknes skole

Ansatt i Hadsel kommune siden: I 1993, da jeg kom tilbake fra arbeid andre plasser. Da var jeg SFO-leder på Melbu. Deretter jobbet jeg litt på Melbu skole før jeg kom hit i 2005. Siden 2007 har jeg vært kontaktlærer for 1.- til 4.klasse. Med unntak av ett års avbrekk der jeg drev familiebarnehage, har jeg hatt kommunen som arbeidsgiver siden ’93 

2019-07-08

Hva opptar deg for tida (intervjuet ble gjort for en liten stund siden)?
Korps og kor er det som opptar mye av fritiden min. I tillegg er det alltid mye å gjøre på slutten av et skoleår, det var det også denne gangen. Avslutningen når jeg har en 1. klasse er riktignok lettere enn når jeg må «gi slipp» på en 4. klasse.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Alle arbeidsdager er spesielle, det er mye som skjer og ingen dager er like. Men det er ekstra spesielt er å ta imot nye førsteklassinger. I senere tid hvert fjerde år for min del. Kanskje enda mer spesielt er det å skulle ta avskjed med dem. Du vet at den hverdagen du har (her begynte tårene å komme, red.anm.) hatt med ungene i så lang tid er over. Det er veldig krevende. De skal fortsette på samme skole, ja, men tiden da du er sammen med dem hele dagen er over. Da du vet hva de har spist til frokost og vet hva slags planer de har for ettermiddagen. Du blir så godt kjent med både barn og familiene. Så mest spesielt er det nok å si ha det til dem. Heldigvis er det tre år til neste gang, ha ha.

Hva får deg til å le?
Jeg flirer masse av han jeg er sammen med, Steinar Pettersen. De tingene han sier og gjør. Så vi har det veldig fint sammen. Ellers flirer jeg lett av situasjoner som oppstår spontant. Kanskje en kommentar fra en unge som enten er helt «to the point» eller helt på siden.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da prøver jeg å komme à jour i heimen eller med arbeid som jeg har liggende, enten det er skole eller korps.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Vet ikke, jeg har ikke noe spesielt som jeg drømmer om sånn sett. Den går sikkert til å betale gjeld, samt å unne meg noe som jeg ellers ikke ville tatt meg råd til. Jeg drømmer om å vinne i Lotto, men jeg har ikke noen plan for hva jeg skal bruke pengene til.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Jeg har en kollega som har vært borte fra jobb, og jeg savner henne veldig. Hvis noen skulle fått blomsterbuketten, så er det henne. Nå er hun frisk og har vært innom jobben, og jeg gleder meg virkelig til å fortsette samarbeidet med henne.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg vil fortelle om at vi har vokst opp i en tid der vi kom veldig lett til ting. Mye har havnet i fanget vårt uten særlig innsats. Nå har jeg levd i 52 år uten at det har vært krig i landet. Det er ikke mange generasjoner som har opplevd det. Vi kan gå på butikken og i all hovedsak tenke på hva vi har lyst på, ikke hva vi har råd til. 

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Når ungene sier at jeg er snill, liker jeg godt å høre det. Det er en egenskap jeg setter pris på hos andre, så hvis de mener at jeg har gjort noe som fortjener en slik tilbakemelding, blir jeg glad. Jeg prøver også å dele ut ros til andre.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Det må være noe som handler om folk. Gjerne eldre folk. Under utdanningen jobbet jeg på sykehjem, og jeg likte det veldig godt.

Hva kan du ikke leve uten?
Folkene jeg har rundt meg, familie og venner, er det viktigste i livet.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Pink Floyd eller David Gilmour. Jeg synes den musikken er helt fantastisk. Om jeg kunne trylle, ville det vært førstevalget.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg hører veldig mye på det som er på radioen hele veien. NRK P1 går det mest i. Jeg gleder meg hvert år til «Reiseradioen». Jeg liker det meste av musikk, alt fra klassisk til rock. Men ikke country og danseband. Jeg får hodepine bare jeg ser coveret på slike plater.

Mat: Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal svare, det opptar meg ikke så veldig.

TV-serie: «Downton Abbey», «Mr. Selfridge» og engelske serier fra 100-150 år tilbake liker jeg. I tillegg til «Side om side» på NRK, som jeg synes er artig.

Uttrykk: «Det ene er ikke endt før det neste er tent». 

Sted i Hadsel: Jeg er begeistret der jeg er. Om det er oppe på fjellet, på havet eller på Taen. Hele distriktet vårt er så vakkert. Så lenge sola skinner er det pent over alt.

Tip a friendTips en venn