Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Gratis ferietilbud til familier med langvarig svak økonomi

Invitasjon Nordland Nord ( 1).png 2022-06-02

Røde Kors arbeider aktivt for å sikre at alle barn får like muligheter. Gjennom “Ferie for alle” kan barn fra familier med langvarig svak økonomi få mulighet til å reise på ferie med sine foreldre og søsken på lik linje med andre barn.

Ferie for alle er et gratis tilbud til familier som ikke kan finansiere ferie- og fritidsopplevelser selv, og som heller ikke har et tilsvarende tilbud. Familien må ha minst ett barn i alderen 6-13 år. Foreldrene har selv ansvaret for barna sine under oppholdet.

Ferie for alle oppholdene drives av frivillige, og er en aktiv ferie for hele familien. Gjennom ferietilbudet til Røde Kors får familien mulighet til å bygge nettverk og delta i lek og aktiviteter.  Ferie for alle er et inkluderende tiltak som legger til rette for mestringsopplevelser, styrke familie- og vennskapsbånd, samt skape gode ferieminner som varer livet ut.

Se de forskjellige aktivitetene og tilbudene her!

For å melde deg på må du henvende deg til ditt NAV-kontor, skolehelsetjenesten, barnevernstjenesten, sosialtjenesten eller andre offentlige instanser, som vil hjelpe deg videre og sende inn selve søknaden på vegne av deg og familien. 

Familiene med størst behov vil prioriteres først, det vil også prioriteres at man får plass på de nærmeste oppholdene geografisk sett av hensyn til planlegging, reise, relasjoner i nærmiljøet, tilbud i etterkant av oppholdet, økonomi og miljø. Skulle det være ledig plass på ett opphold etter de som prioriteres først har fått plass vil oppholdene kunne fylles opp fra andre områder.

I tillegg til disse oppholdene i ditt område finnes det flere andre opphold i Nordland som kan være aktuelle. Mer informasjon om de ulike oppholdene oppdateres fortløpende på siden på linken under.

 

Tip a friendTips en venn