Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Gladnyhet for Hadsel og turistnæringa i hele Vesterålen

IMG  1449 2019-08-28

Hurtigrutens storsatsing på et helt eget ekspedisjonsskip har Stokmarknes på listen over stoppesteder. – Vi jubler! er ordfører Siv Dagny Aasviks reaksjon.
 

Denne uken slapp Hurtigruten nyheten om at det fra 2021 vil settes opp skip utenfor ordinær rute, noe som blant annet legger til rette for lengre stopp ved utvalgte havner. Stokmarknes og Risøyhamn er regionens utkårede.
 

– Dette er en stor nyhet for hurtigrutas fødested Stokmarknes. Når det nye hurtigrutemuseumet står ferdig ligger alt til rette for at ekspedisjonsgjestene vil få en majestetisk velkomst når de legger til kai på Stokmarknes, mener Aasvik.
 

Historisk satsing
Konsernsjef Daniel Skjeldam har overfor NRK kalt ekspedisjonsskipet den største satsinga til Hurtigruten langs norskekysten i nyere tid. 
 

– Vi er veldig glade for at Vesterålen er valgt til å være destinasjoner med lengre liggetid, dette gir en mulighet for å bygge en enda sterkere turistnæring i hele regionen. Nå er en felles masterplan for reiseliv vedtatt av fem enstemmige kommunestyrer i Vesterålen og bærekraft utvikling er en viktig gjennomgående pilar i strategien vår. Vi gleder oss til å samarbeide med og tilby Hurtigrutas passasjerer en unike opplevelse her i Vesterålen!  
 

– Positive ringvirkninger
Det er i denne omgang Bergen – Nordkapp – Bergen, fra mai til september, som har Stokmarknes som et av fjorten stoppesteder. I tillegg skal det blant annet seiles fra Hamburg i Tyskland og Dover i England. Her er Vesterålen ikke representert.
 

– Med 30 anløp, i snitt hver femte dag, og med kapasitet på over 500 passasjerer på hver seiling, er dette et godt bidrag til verdiskapning og positive ringvirkninger lokalt, skriver Visit Vesterålen i en pressemelding på sin Facebook-side.

Tip a friendTips en venn