Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Gavedryss til unge og eldre fra sanitetsdamene på Langøya

IMG  2849

På bildet: Fra venstre hjemmetjenestens Randi Gaare Fredriksen og Reidun Joakimsen, samt Torunn Tømmerås og Ingunn Arntun fra Holmsnes og Sandnes sanitetsforening.

2020-04-28

Denne uka har beredskapsgruppa i Holmsnes og Sandnes sanitetsforening vært på en gledessprederturné rundt om på Sandes og Stokmarknes. 

Det startet med sjokolade fra sentralt hold, men trivselskurven vokste raskt enda større.

— Vi fikk henvendelse fra sekretariatet om at Norske kvinners sanitetsforening (NKS) hadde fått sjokolade fra Freia. Så det heiv vi oss på, for sjokolade liker vi jo. Tusen stykker fikk vi tilsendt, og da var spørsmålet; hva gjør vi så med dem? Vi fant ut at vi ville spre glede til flere i kommunen. NKS’ fanesaker er jo barn, unge, eldre og syke, så da var det ikke vanskelig å finne ut hvem som skal få gaver, forteller Ingunn Arntun.

Men de nøyde seg ikke med det.

— ¬Etter hvert fant vi ut at sjokolade kanskje var litt lite, så da bestemte vi oss for å lage fruktkurver også. Så da vi var på Rema på Stokmarknes for å ordne dette, fikk kjøpmann Tommy høre om trivselstiltaket. Så han har spedd på med litt ekstra i fruktkurvene ut over det vi har kjøpt inn, opplyser Arntun.

Dermed bar det ut på utdelingsrunde.

– Vi bestemte oss for at sykehjemmet skulle få, det samme med Thodebo, legekontoret, koronakontoret, Stokmarknes skole og SFO samt skole, SFO og barnehagen på Sandnes. Så de får en liten gladhilsen fra beredskapsgruppa i Holmsnes og Sandnes sanitetsforening. I tillegg skal vi innom sykehuset med sjokolade til flere avdelinger der, sier sanitetskvinnene.

Hadsel kommune og Holmsnes og Sandnes sanitetsforening inngikk for noen år siden en beredskapsavtale.

– De bistår ved ekstraordinære hendelser, og kan stille med både personell og utstyr på meget kort varsel. Det er særlig oppgaver rundt organisering, kontroll og informasjon de kan bidra med, men også bespisning og forpleining. De er en viktig del av vår totale beredskap i kommunen, sammen med andre organisasjoner. Vi har hatt skriftlig avtale med dem siden 2017, og den ble revidert rett før jul i 2019, forteller økonomisjef Tommy Løveng som også er beredskapsansvarlig i Hadsel kommune.

Tip a friendTips en venn