Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Fullspekket og rikholdig program for folkehelseuka 2019

IMG  4538

Å få barn og unge i aktivitet - slik bildet fra Melbuløpet illustrerer - er blant Hadsel kommunes ambisjoner med folkehelseuka som danses i gang på Stokmarknes stadion fredag.

2019-09-04

I en drøy uke byr Hadsel kommune og Nordland fylkeskommune på helsebringende aktiviteter for folk i alle aldre. I tillegg markeres både bokåret 2019 og kulturminnedager.

 

Det skjer mye godt og positivt folkehelsearbeid i Nordland og i Hadsel kommune. Folkehelseuka, som i år løper fra 6. til 15. september, er en årlig ekstra markering av dette arbeidet og en synliggjøring av de tilbud som eksisterer i kommunen og i lokalmiljøet.

– Det vil være stor aktivitet i skoler og barnehager. I tillegg til arrangementer for enhver smak som er åpne for alle, disse tilbys blant annet takket være samarbeid med frivillige organisasjoner, opplyser kultursjef Kari Ann Olsen Lind.

Hun forklarer videre at at markeringen av "Bokåret 2019" fortsetter og er inkorporert i programmet som kan leses i sin helhet lenger ned på siden.

– Med støtte fra Nordland fylkesbibliotek inviterer vi skoleklasser i hele Hadsel ut på LitteraTur. Så i alle fem skolekretser tar vi fortellerkunsten og boka ut i naturen, forteller kultursjefen.

I tillegg lanseres vår nye digitale slektsdatabase i Vesterålen for å markere de nasjonale kulturminnedagene.

 – Det er mye som skjer for gammel og ung i Hadsel, vi håper dere får en trivelig languke og finner et arrangement som er av interesse for dere, sier Olsen Lind.

 

 

Program

6. september

10.30 Bli med da! Første til og med syvende trinn på Stokmarknes skole inviterer alle barnehagebarna på Stokmarknes med på «Bli med dansen» på Stokmarknes stadion.

11.00 Sunn, frisk og glad med frukt og musikk. Vi inviterer til åpning av folkehelseuka og konsert med Blue Moon i Café Finnmarken - Hurtigrutens Hus. Høstens første kulturfredag, som støttes av Den kulturelle spaserstokken.

 

7. september

14.00 Hadsel orienteringslag inviterer til o-løp fra Lyngen ved Hadsel kirke. Nærmere info finnes på orienteringslagets Facebook-side eller på www.st-ol.no.  Orienteringslaget tilbyr også ni enkle turorienteringsposter i både Stokmarknes og Melbu sentrum. Gratis kart til «Finn fram på Stokmarknes» og «Finn fram på Melbu» hentes på henholdsvis Corner Sport og Arena Sport. 

19.00 Jazzkonsert i Café Finnmarken i Hurtigrutens Hus. Finnseth & Barnes kvintett. Alan Barnes er en av Englands fremste jazzsaksofonister, og et oppkomme av humor og gode historier. En jazzkonsert du ikke må gå glipp av. Arrangør er Hurtigrutens Hus. Les mer på deres hjemmeside. 

 

8. september

11.00–14.00 Hadsel hallpark inviterer til åpen hall. De åpner hallene for barn, ungdom og voksne for å gi gratis aktivitet for alle. Det er også mulig for å låne utstyr. Egne regler for Trollfjordveggen. I Hadsel hallpark er det åpen kafé med muligheter for å få noe å spise og drikke. Sjekk Hallparkens FB-side for nærmere informasjon.

 

9. september

08.30 og utover dagen. Idrett- og aktivitetsdag for alle elevene ved Sandnes skole og Strønstad skole.

10.00 LitteraTur i gapahuken ved skileikanlegget i Stokmarknes. Forteller Steinar Jakobsen formidler spennende eventyr fra Vesterålen for 1. klasse ved Stokmarknes skole. Kom gjerne innom gapahuken om du er på tur.

10.00 Eventyrstund i skogen med Nøtteknekkerne i Hoppensprett og inviterte gjester fra Melbu barnehage og Sjøstjerna barnehage.

10.00 «Ei åpen dør» kafé for inkludering i LHL-bygget i Melbu sentrum. En fin møteplass for nye og gamle Hadselværinger. Et arrangement i regi av Hadsel menighet.

17.30 Barneklubb i Menighetshuset på Stokmarknes, målgruppa er barn fra 0 til 10 år. Arrangør er Hadsel menighet.

 

10. september

08.30 Vi oppdager og går på naturstier i nærområdet på Sandnes. Alle elevene på Sandnes skole. Hele dagen.

10.00 LitteraTur i Melbu Kos og Amfi - Gapahuken. Forteller Trond Ringlund formidler spennende eventyr fra Vesterålen 1. klasse ved Melbu skole. Kom gjerne innom gapahuken om du er på tur.

10.00 –14.00 Aktiviteter langs elva ved Melbu hovedgård med voksenopplæringa i samarbeid med Parkens venner. Oppmøte ved brua i parken.

10.00 Ut på tur for å sanke sopp og tilberede egen mat. Alle barna i Grytting barnehage skal ut på tur, og soppen skal tilberedes til lunsj i Gryttingmarka.

11.00 Vandring i Grønnåsen på Stokmarknes med Ivar Mikalsen som guide. Med flott utsikt, og fine historier fra gamle dager inviterer Vesterålen turlag seniorer med ut på tur. Bål og kaffekos ved Stokmarknessteinen. Sjekk turlagets hjemmeside for mer informasjon.

11.00 Syng deg glad på Stokmarknes sykehjem med Distriktsmusikerne fra Hadsel kulturskole, Helene og Kulli.

11.00 Turgruppe for alle. Rusletur fra Hadsel rådhus i regi av Hadsel frivilligforening. Lett tur i nærområdet som passer for alle.

19.00 Farlig farvann er Alf R. Jacobsens foredrag i Café Finnmarken - Hurtigrutens Hus. Dette er en nærgående skildring av krigshandlingene på kysten fra høsten 1941 til evakueringen i 1944. I en nervesitrende og medrivende fortelling beskriver han kampen for å holde kystens livslinje åpen i storm, kulde og mørke – jaget av Gestapo, omgitt av minefelt og truet av angripende fly og ubåter.

20.00 Ung, sunn og frisk med salat. Ungdomsklubben Canari inviterer til salatbar i underetasjen på Hurtigrutens Hus. 

 

11. september

10.00 LitteraTur i Gapahuken i Sandnes, Langøya

Forteller Steinar Jakobsen formidler spennende eventyr fra Vesterålen for 1. -3. klasse ved Sandnes skole. Det blir fjelltur for 4. til 7. klasse ved Sandnes skole.

10.00 Det prisbelønte teaterstykket «Tobias og dagen det smalt» besøker Hurtigrutens Hus i regi av DKS. Elever fra Stokmarknes og Strønstad skole er invitert.

10.00 Den digitale slektdatabasen for Vesterålen lanserer i Kulturfabrikken på Sortland i anledning kulturminnedagene. Opplæring av superbrukere i hver kommune.

10.00 Det prisbelønte teaterstykket «Tobias og dagen det smalt» besøker Hurtigrutens Hus i regi av DKS (Den kulturelle skolesekken). Stokmarknes og Innlandet skole. Forestillingen spilles også kl. 12.30 

10.00 Hopp og sprett, springe og leke i Vesterålshallen for gruppa 2-4 år i barnehagene på Melbu. Hoppensprett Melbu inviterer.

11.00 «Åpent hus» i Stokmarknes menighetshus, inngang nede. Et populært møtested for mange eldre i Hadsel med god prat og servering av vaffel, kaffe/te i regi av Hadsel menighet.

11.00 Rus og psykisk helsetjeneste inviterer til grilltur i nærområdet, sammen med Kafé 1 i (som holder til i underetasjen i Hurtigrutens Hus). Turavgang 12.00 om været tillater det. Dersom dårlig vær avholdes arrangementet i Kafé 1.

12.00 Hadsel frivilligforening inviterer alle på tur i lysløypa på Melbu sammen med Flyktning- tjenesten, Voksenopplæringen og Bankplassen. Oppmøte utenfor LHL bygget.

14.30-16.00 Etter skoletid på UK Canari, et godt møtested med muligheter for spill, biljard, airhocky og gratis fruktsalat

16.30 Strønstad skole inviterer til fortelling i naturen og inviterer alle til å være med på dette. Familiedag med salg av varm mat.

18.00 Orienteringsløp for alle med oppmøte på parkeringsplassen i Lekangdalen. Nærmere info finnes på orienteringslagets Facebook-side eller på www.st-ol.no.  Orienteringslaget tilbyr også ni enkle turorienteringsposter i både Stokmarknes og Melbu sentrum. Gratis kart til «Finn Fram på Stokmarknes» og «Finn Fram på Melbu» hentes på hhv Corner Sport og Arena Sport. 

17.30 Bær, sopp og kveldsmat ute i det fri. Turen starter ved Grytting barnehage og vi kjører til et høvelig sted for sanking og matlaging ute. Enkel tur som passer for familier med barn. Arrangør er Barnas turlag/Vesterålen turlag, turleder Sølvi Mathisen. Sjekk turlagets hjemmeside for mer informasjon.

19.00 Fritidsklubb for skolegruppa i Hadsel menighetshus. Alder fra 11 år og arrangør er Hadsel menighet. 

 

12. september

09.00 og utover dagen Bli kjent med Hadseløya, topptur til Storheia med voksenopplæringa i samarbeid med flyktningtjenesten i Hadsel kommune.

09.00 og utover dagen er det fjæravandring for 1.-6. klasse, 7. klasse er på svømming, Sandnes skole.

10.00 Tur til Speiderhytta ved Hadselåsen på Stokmarknes for alle kommunens femåringer. Eventyr i friluft, og gode fortellinger ved gapahuken.

10.00 Hopp og sprett, springe og leke i flerbrukshallen på Stokmarknes for Tumlebo barnehage.

10.00 Hoppensprett barnehage på Stokmarknes tar med bøker, leseglede og besøker Tumlebo

12.00 Strikkekafé i Hadsel folkebibliotek i Bykuben på Stokmarknes. Har du gammelt håndarbeid, oppskrifter eller annet som kan inspirere så ta det med. Vi pleier å strikke og se på gammelt håndarbeid for å la oss bli inspirert og inspirere. Mange flotte hobbybøker og strikkebøker til utlån i biblioteket.

17.30 Den digitale slektsboka i Vesterålen i Hadsel folkebibliotek. Alle kommuner i Vesterålen har fått samlet sin slektshistoria i en digitale base. Så nå kan man søke på tvers av kommunegrensene i Vesterålen. Denne digitale slektsdatabasen blir lansert i samarbeid med av Hadsel historielag i biblioteket i Bykuben.   

 

13. september

09.45 Hopp, sprett spring og lek for to-tre åringene i flerbrukshallen Stokmarknes frem til 11.00. Hoppensprett barnehage på Stokmarknes inviterer.

10.00 Den prisbelønte forestillingen "Tobias og den dagen det smalt" vises på Sandnes skole i regi av Den kulturelle spaserstokken. Neste års skolestartere fra barnehagene Aspåsen og Grytting er invitert til å være med og etter forestillingen blir det sunn mat ute. Høstens grønnsakssuppe står på menyen. 

10.00 LitteraTur til gammen ved Innlandet skole. Forteller Frode Angell formidler spennende fortellinger fra området for elever ved Innlandet skole.

10.00 Nøtteknekkerne fra Hoppensprett barnehage besøker Riarhaugen bosenter med sang og lek.

20.00 Dans deg frisk på diskoteket til ungdomsklubben Canari. Åpen klubbkveld for ungdom 13-17 år til 23.30. Fotballspill, airhockey, biljard og PS4. Arrangør UK Canari. 

 

15. september

11.00–14.00 Hadsel hallpark inviterer til åpen hall på Stokmarknes og Melbu. De åpner hallene for barn, ungdom og voksne for å gi gratis aktivitet for alle. Det er også mulig for å låne utstyr. Egne regler for Trollfjordveggen. I Hadsel hallpark er det åpen kafe med muligheter for å få noe å spise og drikke.  Sjekk Hallparkens FB-side for nærmere informasjon

18.00 Sangkafé for alle på Stokmarknes menighetshus. Arrangør er Hadsel menighet.

 

19. september

10.00 LitteraTur til Smia til han Arthur på Strønstad. Forteller Arthur Johansen tar imot Strønstad skole i sin treskjærersmie og forteller sagn og eventyr fra området.

 

Vi tar forbehold om at det kan oppstå endringer i programmet. Vi ønsker alle en trivelig uke!

 

Tip a friendTips en venn