Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Forlenger skjenkestopp midnatt og innfører karantene for folk med én vaksinedose

COLOURBOX 43693645  2[ 1] 2021-07-30

Formannskapet i Hadsel vedtok fredag to lokale forskrifter som skal bidra til å stoppe koronautbruddet som har preget Vesterålen den siste drøya uka.

Den ene forskriften er en forlenging av forbudet mot å skjenke alkohol etter midnatt. Forskriften innebærer også at alkohol kun kan skjenkes i forbindelse med matservering.. Dette blir nå gjeldende fram til og med søndag 8. august.

Den andre lokale forskriften er ny, og innebærer at folk som har fått én vaksinedose nå skal i karantene på lik linje med uvaksinerte. Dette gjelder fra og med 1. august og til og med 22. august.

Saken ble i Hadsel behandlet ved skriftlig saksbehandling i formannskapet, og fredag formiddag ble det klart at de folkevalgte enstemmig går for innføringen av de to forskriftene. Alle kommunene i Vesterålen har i løpet av de siste dagene hatt likelydende saker til behandling.

Hadselpolitikerne benyttet også anledningen til å komme med ros til de ansatte i kommunen for den ekstra innsatsen som er gjort, og som fortsatt gjøres i forbindelse med de pågående koronautbruddet.

Fungerende kommunedirektør Marion Celius er tilfreds med at formannskapet enstemmig vedtok kommunedirektørens innstilling.

– Forskriftene er svært viktige for å få kontroll på det regionale utbruddet. Selv om vi i Hadsel ikke har hatt positive tester siden onsdag, så er det i utgangspunktet stor sirkulasjon av mennesker i Vesterålen. Det skal bare en smittet til før det igjen kan spre vidt omkring seg, spesielt siden deltaviruset har vist seg å smitte så lett. Vi tror at innbyggerne våre også skjønner det og at de vil forholde seg klokt til både forskriftene og til de anbefalinger som et samlet kommuneoverlegeforum har tilrådd, sier hun.

Forskriftene i sin helhet kan leses her:

Forskrift om skjenkestopp midnatt (1.- 8. august)

Forskrift om karantenebestemmelser (1.- 22. august)

 

Tre anbefalinger fra kommuneoverlegene

I tillegg har kommuneoverlegene i Vesterålen kommet med følgende lokale anbefalinger som gjelder til og med 8. august:

1. Munnbind:
Kommuneoverlegene anbefaler bruk av munnbind på offentlig sted der du ikke kan overholde 1-metersregelen. Munnbind kan beskytte mot smitte og at du smitter andre, men vil ikke gi fritak for karantene hvis du har vært i nærkontakt med smittet person

(Nærkontakter er definert som nærmere enn 2 meter i mer enn 15 minutter)

2. Arrangementer
Kommuneoverlegene anbefaler at alle som er arrangører gjør en ny risikovurdering i forhold til om arrangementet kan gjennomføres i tidsrommet. Momenter som taler mot gjennomføring er:

  • Alkoholservering
  • Innendørs
  • Antall personer
  • Muligheter til å holde avstand

Hvis det ikke kan gjennomføres med strenge smitteverntiltak bør det avlyses eller utsettes.

3. Private sammenkomster
Maks fem besøkende innendørs.

Tip a friendTips en venn