Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

For Sissel (62) er barnehage både jobb og fritid

sp  2

SKRYTER AV BARNA: - Jeg synes de er så koselige alle ungene. Jeg brenner for å ta vare på alle, sier Sissel Beate Pedersen (62). Her med barnebarnet Julian (4) som også går i barnehagen hun jobber i.

 

Ukens ansatt:

Navn: Sissel Beate Pedersen

Alder: 62 år

Bosted: Tømmervik på Stokmarknes

Hvor jobber du? Assistent i Søndre barnehage, avdeling «Måsungen».

Ansatt i Hadsel kommune siden: 2008

 

 

Hva opptar deg for tida?

Stort sett barnebarn. Jeg har ti. Ni gutter og ei jente, og det er ofte overnatting og passing.

 

Så det er barnehage også på fritida?

Ja, de har oppdaget at jeg duger til det. Ellers kan det være hagearbeid. I tillegg skal jeg begynne å sykle, jeg må tilstå at jeg har fått meg en elsykkel. Det gjør livet lettere og er så artig. Det må alle prøve. Ellers prøver jeg å lese og skrive litt. Jeg skriver ned hendelser og barneuttrykk og litt sånn der.

 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?

Det synes jeg er litt vanskelig, dagene flyter i hverandre. Men det som er spesielt med å jobbe i barnehage, det er den hengivenheten til ungene. Om du har vært borte noen dager, så kommer de og klemmer, jeg synes de er så koselige alle ungene. Jeg brenner for å ta vare på alle.

 

Hva får deg til å le?

Det er ganske mye, egentlig. Jeg tror jeg er en dame med godt humør som ler ganske mye. Jeg kan le av det en unge sier, eller det kan være internhumor her i barnehagen. Det er veldig mange flotte folk i dette huset.

 

Hva gjør du om du får en uventet fridag?

Da er jeg ikke flink til å bruke den på meg selv. Da blir det ofte litt hus og heim. Jeg er glad i å reise på tur, men jeg er kanskje ei som trenger litt planlegging. Det er veldig fint å ta bilen og kjøre seg en tur, jeg har ei datter som bor på Gimsøya så det hender vi reiser dit. Eller til Holmsnes.

 

Hva hadde du gjort om du vant en million?

Jeg vet faktisk ikke, for vi har det vi trenger. Jeg har jo levd noen år. Men det måtte være å ta en impulsiv reise. Jeg er glad i å reise til utlandet. Det er fem byer i Italia, kalt Cinque Terre, som ligger på rekke og rad mellom fjell og hav. Dit kunne jeg tenke meg å ta turen. I tillegg ville jeg kombinert det med en opera i Verona. Det har mannen min og jeg snakket om at vi skal gjøre en gang. 

 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?

Jeg synes Siv Dagny (Aasvik, ordfører i Hadsel) gjør en fantastisk jobb. Men det er veldig mange som står på, blant annet for Hurtigrutemuseet. Det er mange jeg kunne tenke meg å gi blomster. Sten Magne Engen har gjort en veldig god jobb, sammen med mange andre. Det måtte blitt en av de to. Eller så kan de få buketten på deling. Fem roser til hver, hehe.

 

Hvis du var 80 år, hva ville du fortelle barnebarna dine?

Jeg har fire barn. Ei datter på Gimsøya med fem gutter. Også har jeg fem barnebarn her. Jeg er veldig glad i å fortelle historier. Da passer det bra at de elsker eventyr. Hver gang jeg kommer til dem, enten det er der eller her, så hører jeg raskt: «Bestemor, kan du ikke fortelle et eventyr?». Ellers kan jeg også fortelle dem om hvordan barn lekte før. Jeg har lyst til å lære dem spill og leker som vi hadde som små. Livet i fjæra eller å snekre en hytte. Det er viktig at de ikke bare sitter der med PC og Ipad.

 

Hva er det beste komplimentet du har fått?

Det må være at jeg er flink i jobben og godt likt. Det synes jeg er godt å høre. De er veldig flinke her på huset med å si sånne ting. Vi blir backet opp, og da føler man at man kan fortsette.

 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?

Jeg sa det en gang vi satt på Egon i Harstad, at jeg godt kunne tenkt meg å stå bak disken. Og jeg mente det. Før jeg begynte i barnehage jobbet jeg på Rimi. Da det var som travlest likte jeg meg best. Den gangen på Egon ble det en god del kø og mye folk som skulle serveres, og da kjente jeg at jeg ønsket å være en del av det. Det er seks-sju år siden, men jeg mener det fremdeles. Selv om jeg egentlig er på tur ut av arbeidslivet, kunne jeg tenkt meg å prøve et sånt yrke. 

 

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?

Jeg føler at man blir tatt vare på og får det man skal ha. Og jeg føler at det er et viktig arbeid som gjøres.

 

Hva kan du ikke leve uten?

Mat ...? Vi er en veldig matglad familie, så det tror jeg blir riktigst.

 

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?

Et vanskelig spørsmål. En operasanger kunne kommet, kanskje. Hvis lyden var god kunne det blitt fantastisk. Han Pavarotti er vel død, men Andrea Bocelli lever. Der har du svaret.

 

 

 

Fem favoritter:

 

Musikk: Jeg er veldig glad i Dr. Hook. Det har jeg vært fra jeg var 16-17 år. Jeg liker Creedence. Jeg liker egentlig det meste. Norsk musikk og viser. Jeg liker Jacoby. Jeg liker Terje Nilsen. Han har jeg sett på Skjalgbrygga, det er fint å ha med seg. DDE er en favoritt. Åge. Og Violet Road. 

 

Mat: Jeg elsker alle sorter mat. Gjerne hvis noen kan by meg på noe. Senest forleden kveld ringte min svigerdatter kvart på elleve og spurte om jeg ville komme ned til dem og grille. Da jeg hørte det var grillet boknafisk, kunne jeg ikke si nei. Fine stykker med boknafisk og litt attåt i glasset. Det var så godt!

 

TV-serie: Jeg er ikke så glad i TV-titting, jeg synes det tar for mye av tida mi hvis jeg først setter meg ned. Vi møtes for lite, derfor er TV et slags onde. Men hvis jeg først ser noe, så liker jeg «Outlander». Også liker jeg krim.

 

Uttrykk: Jeg har en del uttrykk, men ingen faste. Men det er noe ungene mine pleier å bli irriterte over hvis jeg sier. Det er når jeg eller mannen min har stått og laget mat, og de kommer og prøver å skynde seg å spise. «Nå må dere spise sakte og kooose dere». Det er de bra lei av å høre. Men jeg ser at de sakker tempoet. Det er litt kjipt når du har stått og laget mat i en time at de hiver innpå for å bli ferdig først mulig.

 

Sted i Hadsel: Holmsnes. Der har vi et gammelt nordlandshus. Men det er utrolig mange fine plasser, en skulle bare hatt litt bedre tid til å besøke dem.

 
2019-05-06

Tip a friendTips en venn