Vet du om barnet ditt eller noen av vennene ruser seg? Hva gjør du om du oppdager at ungdom ruser seg? Og hvordan er russituasjonen i Hadsel? |
Tirsdag 18. februar kl 18.00 blir det folkemøte om rus i Hurtigrutens Hus. Dit kommer blant annet Mona og Arne Bratland som mistet sønnen sin etter en ecstasy-overdose i 2017. Foredraget har tittelen «Tør du?» og handler deres historie og stoff som mange unge anser for å være ufarlige, som ecstasy, hasj og marihuana.
Under folkemøtet vil også kommunen og politiet snakke om hvordan russituasjonen er i Hadsel.
Oppvekstsjef Line Pedersen understreker at temaet er viktig. Ungdata-undersøkelsen i fjor viser at ungdom helt ned i åttende klasse har prøvd hasj.
– Ingen må være naive og tenke at dette aldri skjer i deres familie, sier Pedersen.
Norsk narkotikapolitiforening skal også holde et innlegg med tittelen «Bry deg». Her vil de gå inn på tegn og symptomer på narkotikamisbruk. I tillegg til faktainformasjon om den generelle narkotikasituasjonen, er det viktigste budskapet hvordan voksne og foreldre kan delta i forebygging. Nettverksbygging blant foreldre er et av temaene.
– Foreldrene er de viktigste personene vi har for å forebygge. De er viktige å få på banen, sa politikontakt i Hadsel, Trond Olsen til Bladet Vesterålen i forrige uke.
– Vi ønsker at foreldre bryr seg like mye om andres unger som sine egne, og at de ringer, sier fra og gjør noe aktivt når de ser noe. Vi kan alle være med på å ta vare på ungdommen, sa Olsen.
Arrangementet er gratis.