Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Fire nye smittede i Hadsel påvist mandag

Smittevernlege/kommuneoverlege 2020-12-07

Mandag 7. desember er det fire nye smittetilfeller i Hadsel kommune, knyttet til samme kjente utbrudd og smitteveier. – Vi begynner å få kontroll, men det er fortsatt svært viktig at alle følger karantene- og smittevernreglene, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Mandag har Hadsel kommune fått svar på i overkant av 100 koronatester som er tatt i løpet av helga. Av disse er 12 positive, men syv er personer som allerede har testet positivt på hurtigtester og én er fra kategorien «sannsynlig smittet». 

I tillegg er det én ny person i kategorien «sannsynlig positiv».

Til sammen 22 tilfeller

Det er altså fire nye smittetilfeller og til sammen er det nå 19 bekreftede koronatilfeller i forbindelse med det pågående smitteutbruddet. I tillegg er det totalt tre personer i kategorien sannsynlig smittet, slik at det tilsammen er snakk om 22 smittede og sannsynlig smittede. Så langt er det ingen av de smittede som er alvorlig syke. 

– Når det gjelder de nye smittetilfellene, er dette nærkontakter som allerede er i karantene. Det er blant annet én ny skoleelev ved Melbu skole. Det er snakk om kjente smitteveier og får heldigvis ikke mange nye nærkontakter, forteller smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Én av personene som ble bekreftet smittet mandag har tilknytning til miljøarbeidertjenesten. Smittesporing er gjort og nærkontaktene er i karantene. Mandag ble det også sendt ut informasjon til de aktuelle pårørende.

– Vi har relativt god oversikt over smittesituasjonen og vi begynner å få kontroll. Bildet i dag er heldigvis relativt likt det vi så søndag, sier Larsen Drageset.

Både han og kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin understreker at det fortsatt er svært viktig at alle følger retningslinjene for karantene- og smittevern.

– Vi må begrense antall kontakter, holde avstand og holde god håndhygiene. Alle som har symptomer, må holde seg hjemme og få avtalt testing. Vi tror vi har oversikt, men vi kan fortsatt ikke utelukke at det er smitte i samfunnet vi ennå ikke er kjent med. Hvis alle er ekstra strenge nå og forbeholder førjulsaktivitetene til dem de bor sammen med, er det grunn til å tro at vi kan få en mer normalisert situasjon til jul, men det skal i prinsippet bare én person til før det glipper igjen, sier Bleidvin.

 

Fornøyd med hurtigtestene
Kommunen fikk over 3000 hurtigtester levert fredag og har i løpet av helga hatt god nytte av verktøyet som altså er et tillegg til den ordinære testen der prøven sendes til Bodø for analyse.

– Jeg er imponert over hvor gode de har vært for oss så langt. Av de sju som slo ut positivt på hurtigtesten, er alle sju nå bekreftet positive fra laben. Av 19 negative, har vi kun opplevd én såkalt «falsk negativ», forklarer smittevernlegen.

Mandag ble det tatt ytterligere 70 hurtigtester, og samtlige ga negativt svar.

 

Ikke flere tiltak
På bakgrunn av smittebildet mandag har kommunens kriseledelse besluttet at det ikke er nødvendig med flere tiltak enn de omfattende tiltakene som allerede er iverksatt.

Men forbudet mot arrangementer, aktiviteter og samlinger videreføres ut uke 50.

Ordfører Lena Arntzen vil berømme både ansatte og innbyggere for en formidabel innsats når utbruddet først kom.

– Jeg er stolt av hvordan hadselværingene har stått sammen i denne situasjonen. Lag- og foreninger på Melbu som avlyste arrangement og treninger allerede før kommunen kom med anbefalinger, de ansatte som har drevet med smittesporing, testing og informasjon nesten døgnet rundt og ordnet digitalt læringsopplegg for 300 elever på svært kort varsel, sier Arntzen.

– Dette har en høy pris for mange, og jeg tenker spesielt på de som faktisk er syke og melbusamfunnet som er hardt rammet. Vi hadde trengt en helt annen førjulstid, men når uflaksen først har rammet oss, så er den innsatsen dere alle legger ned nå helt avgjørende for at dette blir så kortvarig som mulig. Tusen takk til alle dere som bidrar nå, sier Arntzen.

 

Ekstramøte for politikerne

Hadsel formannskap er kalt inn til ekstraordinært møte tirsdag 8. desember for at de skal få en orientering og diskutere situasjonen. Dette møtet vil bli streamet direkte. Link finner du på kommunens Facebookside: https://www.facebook.com/hadselkommune

Vi vil også fortsette å informere aktivt på hjemmesiden vår, på Facebook og i media i dagene fremover. Dersom situasjonen utvikler seg, kan det bli aktuelt med tiltak på kort varsel. De som blir direkte berørt vil bli kontaktet direkte så godt som mulig, ellers vil vi bruke hjemmeside, Facebook og pressekonferanser/pressemeldinger til å informere.

Tip a friendTips en venn