Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Er det noen som kjenner Hurtigrutens Hus bedre enn Jonny (48)?

jj

Ukens ansatt

Navn: Jonny Joakimsen

Alder: 48 år

Bosted: Holmsnes

Hvor jobber du? Teknisk leder Hurtigrutens Hus KF

Ansatt i Hadsel kommune siden: Jeg har vært ansatt i det kommunale foretaket som driver Hurtigrutens Hus siden kommunen kjøpte bygget i 2011. Før det jobbet jeg for tidligere eier Bernhard Wedding AS, så jeg har jobbet i og med Hurtigrutens Hus siden 2001. 

 

 

Hva opptar deg for tida?

Det er jobben. Å få ting på stell både innvendig og utvendig. Vedlikehold og den daglige driften av bygget, det er mye å holde styr på. Også hjemme dreier det seg om klargjøring til sommeren, oppussing og bygging av en trapp. Jeg klarer sjelden å sitte i ro, med mindre det er en god sommerdag. Da kan jeg sitte og sole meg.

 

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?

Jeg husker veldig godt den søndagen i 2014 da det brant i Hurtigrutens Hus. Vi hadde en kontainer stående helt inntil veggen på baksiden. Den inneholdt mye papp. Det var noen ungdommer som drev med noen gassbokser der ute. Det tok på et eller annet vis fyr, også brant det ganske godt oppetter veggen og i den nedre delen av førsteetasjen. Flammene sto opp mot andre etasje og vinduene i flere hotellrom knuste. Det gjorde sterkt inntrykk. Siden det var søndag, var jeg egentlig ikke på jobb. Jeg husker at jeg kom kjørende på motorsykkel fra et MC-treff og fikk se røyken fra Skagen-krysset. Da tenkte jeg med én gang at det var Hurtigrutens Hus. Da var brannvesenet allerede i aksjon. Det hele var en skikkelig vekker når det gjelder hvor kort tid det kan ta før ting går galt. Heldigvis ble ingen skadet.

 

Hva får deg til å le?

Alt mulig! Syk humor. Jeg er veldig lett å få til å flire. Det er viktig å le i hverdagen. Humor er nødvendig for at livet skal være bra.

 

Hva gjør du om du får en uventet fridag?

Starter morgenen med en god kopp kaffe, enten ute eller inne. Sitter og ser på utsikten der jeg bor. Pusler litt og slapper av. Nyter fridagen, rett og slett.

 

Hva hadde du gjort om du vant en million?

Jeg ville gitt de tre ungene mine litt på konto, også hadde jeg kjøpt meg selv en bobil. Det har jeg hatt ønske om lenge. Reise litt rundt, særlig i Nord-Norge. Jeg har lyst til å se mer av den delen av landet som ligger nord for oss. Nå som ungene er såpass store, yngste blir 19 i år, så er det mulig å ta flere slike turer.

 

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?

Det er konemor. Jeg kan ikke gjøre noe annet, haha. Ho Linda er bare fantastisk, gull verdt og stiller opp fra A til Å. Jeg har vært heldig der.

 

Hvis du var 80 år, hva ville du fortelle barnebarna dine?

Litt om hvordan jeg hadde det i min oppvekst og hvor heldig jeg egentlig var som fikk vokse opp på 70- og 80-tallet. Da begynte det å bli god økonomi for alle, opptur hele tiden. Ellers ville jeg fortalt om hvordan mine foreldre og besteforeldre hadde det, så de vet hvor magert det kunne være. Jeg vil også lære dem å tenke positivt.

 

Hva er det beste komplimentet du har fått?

At folk forteller meg at jeg er en «jåsskuk». Jeg å drive gjøn med folk og lage litt humor. Det synes jeg er gøy, særlig her på arbeidet. Vi finner på spøker her og der. 

 

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?

Jeg har bestandig hatt lyst til å bli politi. Det synes jeg ser ut som en artig, viktig og innholdsrik jobb. Men i min ungdomstid ga jeg litt f ... på skolen, så det ble ikke aktuelt. Men om jeg hadde fått muligheten på nytt, kunne jeg tenkt meg å gå den veien.

 

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?

Å være sikker på å få lønn hver måned. Nei da. Men jeg treffer utrolig mye folk, både under kurs og konferanser og på arrangementer i storsalen. Det liker jeg kjempegodt, selv om jeg ikke er den som går fram og er fremst i køen. Jeg liker å holde meg litt i bakkant. Men jeg er også glad i å prate med folk. 

 

Hva kan du ikke leve uten?

Kona og ungene. Resten av familien. Det er viktig for meg å ha en fin familie å ta vare på og som tar vare på meg.

 

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?

Mark Knopfler, Dire Straits eller Coldplay. Men det kommer nok aldri til å skje.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg hører egentlig på alt mulig, men Mark Knopfler er en av mine store helter. Jeg har vært på konserter med han før, og skal ned til Oslo i juni for en ny konsert. Dire Straits er naturlig nok også høyt der oppe. Ellers er det blant annet Kari Bremnes og Coldplay.

Mat: Tapas synes jeg er kjempebra hvis jeg skal ut og spise. Biff er også veldig bra.

TV-serie: Jeg følger med på den der «Wisting» med Sven Nordin som går på Viaplay. I tillegg liker jeg «Neste sommer» og «Helt perfekt». De synes jeg er kjempeartige, humor på tv liker jeg.

Uttrykk: «Er det mulig!?» pleier jeg å bruke mye, uansett hvem jeg prater med. I tillegg liker jeg å være positiv, så «det får vi til» liker jeg også.

Sted i Hadsel: Det er Holmsnes, selvfølgelig, der jeg bor. Jeg kjøpte et eldre hus der i 1993 og har blitt mer og mer glad i plassen. Før det bodde jeg på Skagen, på gården som ligger rett over veien når du kommer fra brua.

 

 

2019-05-13

Tip a friendTips en venn