Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Endring av oppfølgingsrutiner for covid-smittede

Positiv koronatest 2022-01-28

Pasienter vil ikke lenger bli oppringt av kommunens smittesporingsteam, men skal ha lav terskel for å ta kontakt med legekontor, legevakt eller akutt hjelp dersom det er nødvendig.

Denne uken er det registrert 146 covid-smittede i Hadsel kommune. Dette er personer som selv har registrert positiv selvtest eller kontaktet koronatelefonen. Inntil nylig ble alle som registrerte seg ringt opp av kommunens smittesporingsteam.

- Fordi de nasjonale retningslinjene for smittesporing er endret og fordi mange har milde sykdomsforløp, er ikke det lenger den beste måten å prioritere ressursene våre på, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Når du registrerer en positiv test, får du en sms med utfyllende informasjon om hva du skal gjøre når det gjelder isolasjon og nærkontakter og dersom du blir så syk at du trenger helsehjelp.

- Pasienter, og spesielt såkalte «risikopasienter» som har underliggende sykdommer eller andre risikofaktorer som gjør at de er mer utsatt for alvorlig sykdom, skal ha lav terskel for å ta kontakt med legekontor, legevakt eller akutt hjelp når det er nødvendig, sier Bleidvin.

Det er også mulig å kontakte kommunens koronatelefon dersom du har spørsmål.

Koronatelefonen: 417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00)

Det er til tider svært mange som kontakter koronatelefonen, noe som kan gi lang ventetid.

Tip a friendTips en venn