Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Elevene på Strønstad legger fram sin forskningsoppgave om spekkhuggeren

Strønstad Lego league 2016

First Lego League er en konkurranse som består av teknologioppgaver, forskningsoppgaver og markedsføring.Tema for forskningsoppgaven i år var at elevene skulle finne en utfordring i møtet mellom mennesker og et valgt dyr, og de valgte spekkhoggeren.

2016-10-27

Strønstad skole ønsker å dele med flest mulig elevenes ferdige produkt fra forskningsoppgaven de har arbeidet med. Her er lenke til flott Folder - og her er lenke til Plakat.

First Lego League er en konkurranse som Strønstad skole har deltatt på i over 10 år – Den består av teknologioppgaver, forskningsoppgaver og markedsføring.
Tema for forskningsoppgaven var at elevene skulle finne en utfordring i møtet mellom mennesker og et valgt dyr.

Elevene har arbeidet seg gjennom flere dyr -  elg, bjørn, gaupe og mange fler – før de til slutt valgte spekkhuggeren. Grunnen til valget var at vinteren er høysesong for spekkhuggere i fjordene her nord – Lofoten og Vesterålen – Troms osv.
Med dette kommer påfølgende utfordring – vi mennesker kjører ut i båt, tett opp mot hvalene, følger etter dem og dette kan resultere i stress, redsel og flukt – blant annet kan dette drive dyrene vekk fra sine foringsområder, og de kan bli skadet av sammenstøt eller så stresset at de renner opp på land. Dette har elevene fått dokumentert gjennom avisartikler og i intervju med Heike Vester – biolog og hvalforsker i Lofoten, videoer på nett – lokale, nasjonale og internasjonale nyheter – dette er et verdensomspennende problem.
De har arbeidet frem to produkt: en folder og en plakat – dette tenker elevene kan spres som informasjon – henges på båthavner, turistkontor, flytebrygger osv – for å lære Ola Nordmann (og resten av verden) om hvordan vi skal vise respekt og hensyn til hvalene i deres miljø.

 

Tip a friendTips en venn