Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 27. aug. 2021 kl. 08:15

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Eks-fisker Espen (48) føler han har landet med jobben på sykehjemmet

IMG  0899 2021-02-19

Ukens ansatt

Navn: Espen Harold Jørgensen

Alder: 48

Bosted: Melbu

Hvor jobber du? Helsefagarbeider ved Stokmarknes sykehjem. Jeg er nyutdanna etter å ha tatt fagbrev i 2019.

Ansatt i Hadsel kommune siden: Fast ansatt siden 1. januar i år, men har gått i vikariat her siden jeg var ferdig med fagbrevet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva opptar deg for tida?
Jobben er nå jobben. Men på fritiden går det blant annet mye i poker. Det er vel den største lidenskapen. Spesielt nettpoker nå i koronatida. Men også rundt et bord med kompiser når det ikke er pandemi. I tillegg har jeg fått meg ski. Langrennski. De ble kjøpt inn i fjor, men jeg har ikke fått prøvd dem ennå. Jeg har ikke gått på ski siden militæret, så det begynner å bli en liten stund sida. I det siste har det forresten også gått mye tid til aksjer. Jeg har bestandig hatt et ønske om å sette meg inn i det. Jeg er helt nybegynner, men prøver nå å investere litt. Det går som regel mer ned enn opp. Det er ikke de store summene, da. Men jeg synes det er artig å prøve.

Du skriftet karrieresti i relativ voksen alder. Hva har du gjort tidligere?
Jeg har vært trålefisker. Nettmann og vanlig fisker. Jeg har vært fabrikksjef. Deretter gikk jeg noen år og ikke helt visste hva jeg skulle bli. Samboeren min er vernepleier, og jeg syntes det så veldig koselig ut på sykehjem. I alle fall på film. Jeg startet så i en omskoleringsprosess, der jeg blant annet hadde arbeidspraksis på sykehjemmet. Deretter begynte jeg på helsefagarbeiderutdanninga på Opus. Etter to år med det, var jeg lærling i et halvt år. Litt på Hadsel sykehjem på Ekren, så jeg fikk med meg den plassen før nedlegginga. Deretter her på Stokmarknes sykehjem. Og nå føler jeg at jeg har landa. Fagbrev og fast jobb på en arbeidsplass jeg trives, det var jo målet.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Jeg syntes det var spesielt med første arbeidsdag på Ekren. Jeg syntes det også var spesielt med overflyttingen hit til Stokmarknes. Selv om det ikke er helt nytt her heller, er det større og bedre å jobbe. Jeg kommer ikke på noen mer spesielle dager så langt, men det er klart det er mange artige småepisoder med beboere.

Hva får deg til å le?
Grove vitser. Og mye annet. Det er lett å flire. Beboerne her kan få deg til å flire mye. De gjør noen ganger artige ting, og kanskje litt rare ting.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da slapper jeg av. Akkurat nå er jeg som sagt veldig opptatt av børs. Norsk og amerikansk. Så det hadde kanskje gått med litt tid til det. Jeg synes det også er veldig artig å måke snø, det vil si med snøfreser. Resten av dagen kunne kanskje gått med til å treffe kompiser. På kafeen på Melbu eller på Rødbrygga.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Jeg har lyst på båt. Det hadde vært fint å ha en god, liten båt som jeg kunne kjørt tur i og fiske i. Kanskje en nyere bil, en med varme i rattet. Det er j****kaldt nå, og selv om jeg har hansker på når jeg kjører, nytter det ikke. Så da er jeg kald på nevene når jeg kommer hit og skal håndtere gamlingene. Også hadde jeg selvfølgelig også investert noe, nå som jeg har fått øynene opp for den biten.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den ville jeg gitt som en fellesbukett til alle som jobber her på sykehjemmet. For at de er greie og inkluderende.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg er allerede bestefar, så når jeg blir 80 år er jeg kanskje tippoldefar. Men om jeg skal si noe til dem som er barn om 30 år, så kunne det vært å fortelle om da jeg vokste opp uten datamaskin. Mobiltelefoner kom da jeg var i 20-årene. Jeg ville sagt at de må komme seg mer ut. Ungdommen i dag sitter mye inne på dataen og på telefonene sine, og er mindre sosiale tror jeg. Men det er litt vanskelig å spå så langt fram i tid, gode råd må man ta der og da.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
I jobbsammenheng er det at jeg er flink til å arbeide, sier de. Jobber bra. Som nyutdanna er jeg veldig opptatt av det faglige, og mener at «sånn og sånn skal det være». Mens de som har jobbet her lenge kanskje mener at det tvert imot er «sånn og sånn» det skal være. Så det kan bli noen diskusjoner, men i gemyttlig tone.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Om jeg ser bort fra det jeg allerede har gjort, er det helikopterpilot som alltid har vært drømmen. Jeg har både venner og familie som er det, men jeg tror ikke det er hovedgrunnen til at jeg har hatt lyst på det yrket. Det kan ha sammenheng med at jeg har vært i luftforsvaret i militæret. Og at jeg likte flysimulator på PC. Jeg prøvde å sikte meg inn på å bli pilot i omskoleringa, men det ble for dyrt. 

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Jeg tok utdanningen fordi det er mange forskjellige jobber innenfor helse i Hadsel kommune. Jeg har flere valg. Ettersom jeg startet i praksis på sykehjemmet, og jeg liker meg godt i et team med flere arbeidere rundt meg, så trives jeg godt på sykehjemmet nå. En annen god ting med å jobbe i kommunen, er at veien til jobb er relativt kort.

Hva kan du ikke leve uten?
Internett, sikkert ... Men om jeg skal være litt mer reflekterende, så svarer jeg fritid. I tillegg liker jeg den fysiske aktiviteten jeg får her på jobb. Siden jeg egentlig ikke er så aktiv utenom jobb, er det godt å være fysisk sliten når jeg kommer hjem.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Jeg liker jo komikere. Men jeg har ingen spesielle navn, som jeg kommer på. Dagfinn Lyngbø er jo veldig artig. Det er han jeg kommer på nå. Truls Svendsen er også bra.

 

Fem favoritter

Musikk: Jeg liker egentlig all musikk. Fra klassisk til black metal. Alt fenger på det rette tidspunktet.

Mat: Jeg er en fiskergenerasjonssønn. Min far var fisker, og faren hans var det samme. Jeg er vokst opp med fisk. Fisk er mat og kjøtt er kjøtt. Norsk husmannskost er favoritten.

TV-serie: Akkurat nå er det «Vikings». Det går fortsatt i det. Ellers har vi sett alle de store seriene som «Game of Thrones» og så videre. Av og til er samboeren og jeg Norges seriemestere.

Uttrykk: Jeg pleier å si mye rart som får de ansatte og beboerne til å flire. Når jeg er her, føler jeg meg veldig kreativ. Det bare detter ut, og er situasjonsbetinget. Så å gjenta det nå får jeg ikke til. Det er mest kvinnfolk som jobber her, og en god del kvinnelige beboere. De liker at det er en mann her som uttrykker seg litt annerledes, kan du si. 

Sted i Hadsel: Melbu. Punktum.

Tip a friendTips en venn