Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

–Dere må fortsette å dyrke Storheia Arenas særegne verdier

ks 2 2020-02-18

Fredag var fylkesråd Kirsti Saxi (SV) i Hadsel for å blant annet se og høre om kommunens nybrottsarbeid for å gjøre et allerede populært fjellområde tilgjengelig for enda flere.

– Jeg er mektig imponert over arbeidet som er gjort med Storheia Arena og entusiasmen kommunen viser rundt prosjektet, sa hun etter fredagens informasjonsturné.

Finnmarkingen bosatt på Kjerringøy er relativt fersk fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland. 66-åringen har likevel lang fartstid som politiker, blant annet som fylkesordfører i Finnmark. 

 

Flere eksempler på tilrettelegging

Saxi ble fredag tatt med på en rundreise rundt Hadseløya. Kjøreturen med kommunens elbil hadde første stopp innom Taen, der fylkesråden ble møtt av Ernst Olsen og Geir Harald Hansen, som kunne vise henne tilretteleggingen for rullestolbrukere som ble gjort der forrige sommer.

Deretter gikk turen til porten ved Husby, som samtidig er innfallsporten til Storheia Arena. Tilbake på rådhuset, etter en omvisning på vernebyggtomta og hos kulturskolen, fikk Saxi en grundig innføring i hva kommunen vil og skal med Storheia Arena-prosjektet.

 

– Gleder meg til fortsettelsen

Kommunedirektør Ola Morten Teigen og varaordfører Lena Arntzen (H) ledet presentasjonen som etterlot et tydelig positivt inntrykk hos fylkesråden for nettopp de fagområdene Storheia Arena retter seg mot, der folkehelse nok skiller seg ut som aller mest relevant.

– Nå må dere fortsette å dyrke de særegne verdiene til Storheia Arena, nemlig bærekraft og tilrettelegging for alle. Jeg gleder meg til å følge dette i fortsettelsen, blant annet som en del av kulturhovedstadsåret 2024, sa Saxi og refererte med det til at Storheia Arena, gjennom et prosjekt kalt «The Extra Mile», er en del av søknaden som var med på å sikre Bodø status som Europeisk kulturhovedstad om fire år.

For Hadsels del er kommunen nå i startgropa for et omfattende medvirkningsarbeid, der innbyggerne skal få flere og gode muligheter til å si sin mening om hva de ønsker at videreutviklingen av Storheia Arena skal resultere i.

Tip a friendTips en venn