Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Delte ut medalje til Kurt Jenssen

Kurt Jenssen og Aina Nilsen 2022-04-16

Hadsels mangeårig folkevalgte og tidligere ordfører, Kurt Jenssen, fikk utmerkelsen KS-medaljen for «fortjenstfull samfunnsgagnlig virksomhet av særlig betydning for sin kommune».

Ordfører Aina Nilsen delte ut hedersbeviset KS-medaljen til Kurt Jenssen på vegne av formannskapet i påska.

- Jenssen har gjennom tre tiår lagt ned en betydelig innsats for Hadselsamfunnet og Nordlandssamfunnet. Han har vært en tydelig stemme som har satt Hadsel og Nordland på kartet. Det er derfor en stor ære å få lov til å dele ut KS fortjenestemedalje for fortjenestefull samfunnsgavnlig virksomhet av særlig betydning, sier Nilsen.

Medaljen kan tildeles folkevalgte og tilsatte som har utført en fortjenstfull samfunnsgagnlig virksomhet av særlig betydning for sin kommune eller fylkeskommune.

Kurt Jenssen har hatt folkevalgte verv i Hadsel kommune og Nordland fylkeskommune siden 1999.

Han er inne i sin sjette periode i Hadsel kommunestyre, og tredje periode i Hadsel formannskap. Han har i tillegg en periode på fylkestinget i Nordland bak seg, hvor han fungerte som gruppeleder for Senterpartiets gruppe halve perioden.

Jenssen var perioden 2015-2019 varaordfører, og ble i 2019 valgt til ordfører. I juni 2020 fikk Jenssen innvilget fritak fra ordførervervet på grunn av alvorlig kreftsykdom.

Etter å ha gjort en uvurderlig innsats for Hadsel- og Nordlandssamfunnet over mange år, har
Jenssen har nå søkt fritak fra sine politiske verv på grunn av sykdomssituasjon.

Tip a friendTips en venn