Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Da Gerd (60) startet i kommunen hadde ingen ansatte lov til å ringe til Oslo

IMG  4684

Navn: Gerd Emilie Hanssen
Alder: 60 år
Bosted: Stokmarknes
Stilling: Konsulent i arkiv og politisk sekretariat

2019-09-17

Du fikk nettopp erkjentlighetsgave for lang og tro tjeneste. Hvor lenge har du vært ansatt i Hadsel kommune? 
I 1983 startet jeg som vikar ved sentralbordet, og året etter ble jeg fast ansatt. Det var på den tiden ingen offentlig ansatte fikk lov til å ringe rikstelefon. Så vi måtte ringe for dem, og så sette over til den som hadde bestilt samtalen. Private samtaler måtte det betales tellerskritt for. Etter sentralbordet har jeg vært innom post, fakturering, barnehagesektoren, biblioteket, teknisk og nå arkiv og politisk sekretariat. Det har blitt en god del forskjellig, ja.

Hva opptar deg for tida?
Nå har jeg siden sommerferien vært inne i en boble i forbindelse med avviklingen av kommune- og fylkestingsvalget. Det er for det meste i havn nå, men har tatt veldig mye av tiden min på jobb. Også utenfor jobb har tankene svirret mye rundt valget. Ellers går mye av fritiden min med til familie. Jeg har ei mor som begynner å bli gammel, samt barn og barnebarn. Jeg er også leder for Taen bygdelag, og vi har hatt mye utleie av bygdehuset den siste tiden. I tillegg prøver jeg å få tid til en fjelltur av og.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det må være første gang jeg satt i et kommunestyre der jeg skulle være møtesekretær. Ellers har jeg jo vært vant til å være litt i bakgrunnen og ikke den som er i fokus. Jeg følte at jeg hadde hjertet langt opp i halsen og var bekymret for om jeg ville gjøre og si de rette tingene, der jeg satt ved siden av ordføreren. Jeg tror hun også merket det, for hun sa til meg: «Ta det med ro, pust med magen. Dette går bra». Og det gjorde det jo. Det var vel et års tid tilbake. Det var en ganske annerledes arbeidsdag.

Hva får deg til å le?
At noen har en god historie på lager. Det kan være så mange som får meg til å le, men jeg synes ho Inger (Margrethe Jenssen) her på avdelingen er god. Hun har det meste av dialekter innabords, enten det er en trønder eller bergenser som skal parodieres. Hun får meg alltid til å flire, det trengs i arbeidshverdagen og er alltid hyggelig

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Om det er dårlig vær kan jeg gjerne bruke en hel dag til å strikke. Men er det bra vær prøver jeg å komme meg ut i marka. Det er fin avkobling. 

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Det hadde gått til hus. Jeg er på husjakt, så sånn sett hadde det kommet godt med.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
Den går til min mor på 91 år. Rett og slett fordi hun fortjener det.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle barnebarna?
Hvordan jeg hadde det som barn og i oppveksten har jeg stort sett allerede fortalt om til de tre jeg har. De er ti, elleve og tretten år gamle. De har spurt og gravd litt om sånne ting, så vi er likesom ferdige med det. Kanskje det jeg skal fortelle dem om 20 år er hvordan jeg har hatt det opp gjennom et langt arbeidsliv? Trekke fram noen historier fra rådhuset? I tillegg er det viktig for meg å fortelle dem at man med litt anstrengelse får til det meste man vil.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
At jeg er verdens beste mamma. Og: «Tusen takk for hjelpa, det er så lettvint å spørre deg». Det blir ikke bedre enn det, synes jeg.

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Jeg kunne tenkt meg å bli jordmor. Men hvorfor, vet jeg ikke. Jeg tror det som fascinerer meg med yrket er å se et nytt liv komme til verden. Jeg har jo født tre selv, og det er veldig stort.

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Alle de fine folka som jeg er så heldig å jobbe sammen med. Vi har et godt arbeidsmiljø, og vi klarer å få til det meste bare vi er åpne og snakker om ting.

Hva kan du ikke leve uten?
Kaffe og bilen. Om jeg ikke har bilen tilgjengelig får jeg nesten et hysterisk anfall. Det handler om muligheten til å kunne transportere meg dit jeg vil.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Bruce Springsteen. The Boss. Det hadde vært noe. Da hadde de fått bruk for det nye lydanlegget sitt der borte.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg er egentlig altetende. Jeg kan godt høre på rap og jeg kan høre på listepop. Men det er sjelden jeg skrur på musikk bare for å sette meg ned og høre på den. Det blir stort sett oftest på radioen i bilen. P4 er favoritten. Men om jeg en sjelden gang skal sette meg ned for å høre på musikk, synes jeg Katie Melua har mye fint.

Mat: Jeg liker hverdagsmat og kunne godt spist potet hver dag. Det går også mye i fisk, fiskekaker, fiskeboller og så videre. Men skal det være ordentlig fint, synes jeg lammeskank kokt i porterøl er fantastisk godt. Det lagde jeg sist her for fjorten dager siden. Jeg har ei datter som er kokk, så litt inspirasjon preller jo av.

TV-serie: Jeg streamer ikke serier, så det går mye i det som måtte gå på tv. Men jeg prøver alltid å holde meg unna «Two and a Half Men». «Gutta på tur» synes jeg er fint å se på, det samme med «Stjernekamp». «Badehotellet» er morsomt.

Uttrykk: «Skitt, det har jeg glemt».

Sted i Hadsel: Det må bli yttersida av Hadseløya. Taen. Og Teigan, der jeg vokste opp. En tur rundt Teiganvannet en ettermiddagsstund etter jobb er bare fantastisk.

Tip a friendTips en venn