Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Én ny positiv koronatest i Hadsel

Martin Larsen Drageset 4 2021-08-25

Det er én ny positiv hurtigtest i Hadsel onsdag. – Vi har fortsatt ikke oversikt over hvor smitten kommer fra, så vi ber folk begrense nærkontakter, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

I løpet av onsdag ble 68 personer testet med hurtigtest i Hadsel kommune. Én av disse testene var positiv. Testingen ble satt i gang etter at én person testet positivt for covid-19, i tillegg til to tilfeller av det som kalles «inkonklusiv test» dagen før. 

Tilfellene med «inkonklusive» tester skal inntil de er testet på nytt, behandles som positive tilfeller.

Nærkontaktene til disse tilfellene involverer både barnehage, grunnskole og videregående, som er blitt testet onsdag, og én av disse testene er altså positive.

- Vi har fortsatt ikke oversikt over hvor smitten kommer fra, så vi ber folk begrense nærkontakter de neste par dagene. Vi ser også at det er tilfeller hvor personer går på jobb med symptomer. Det er veldig viktig at alle holder seg hjemme når de har symptomer, sier Drageset.

Førstkommende helg er det åpning av Hurtigrutemuseet på Stokmarknes. Foreløpig vurderer ikke smittevernlegen at det er behov for nye tiltak rundt dette arrangementet.

- Men, vi oppfordrer alle til å bruke munnbind, både på utendørs- og innendørsarrangementer og så ber vi alle være nøye på å holde avstand, sier Drageset.

Tip a friendTips en venn