Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Svevende «Nordlys» i solskinn ble vinnerbildet i april

 92057942  235312940996713  2743706973064583955 n 2020-05-08

Lillian Georgsen sikret seg årets første seier i #HeiaHadsel-konkurransen. – Veldig hyggelig og overraskende, sier melbudamen.

Hennes bilde av datterens spretne hund, tatt i nærheten av uværshula på Teigan, vant månedskonkurransen i april.

– Jeg synes det er en artig hobby å ta bilder, og da helst ute. Jeg kan ta en del bilder av landskap og natur, men vil helst ha dyr eller mennesker med på bildet, sier 58-åringen.

Perfekt timing

Hun forteller at mobilen er hennes fotografiapparat og at hun i det siste har forsøkt å ta en del bilder av fugler. Men det er tispa «Nordlys» i fritt svev som altså trakk til seg juryens oppmerksomhet denne gangen.

– Å fotografere dyr i bevegelse er ikke alltid like enkelt, men her har fotografen trykket på knappen i rett øyeblikk. Horisonten deler bildet i to, og mesteparten av hunden er fanget i øverste del, foran himmelen. Det forsterker inntrykket av at hunden nærmest svever.  De sprikende tærne på baklabben som peker mot fotografen, er en artig detalj, lyder jurybegrunnelsen.

I april skulle vinnerbildet plukkes ut blant bilder fra den spesielle hverdagen koronasituasjonen tvang på oss, enten det var ute eller inne, arbeid, aktivitet eller stillstand, dyr, natur eller mennesker.

– I tillegg til å være et blinkskudd er vinnerbildet et eksempel på gleden over turer i nærområdet og utforsking av Hadsel, noe som nok enda flere har bedrevet de siste ukene med begrenset bevegelsesmønster, uttaler juryen.

Tema for mai er «vårfølelse»

For tredje år på rad legger Hadsel kommune til rette for at folk skal kunne dele store og små øyeblikk, hverdag som fest, med resten av befolkningen. Dette gjennom emneknaggen og fotokonkurransen HeiaHadsel. Fra april til oktober kåres det vinnere, noe som sikrer de heldige og dyktige fotografene månedspremie samt plass i finalen der det er en nettavstemning som avgjør hvem som stikker av med hovedpremien i 2020.

Når det gjelder utvelgelse av månedens beste bilde, er det altså en jury som har fått oppgaven med å velge blant de innkomne bidragene. I år er det trioen Silje Nilsen (lærer ved Hadsel videregående og tidligere redaktør i Vesteraalens Avis), Stine Wingan Larsen (leder i Hadsel ungdomsråd) og Atle Nielsen (rådgiver i Hadsel kommune og tidligere nyhetsleder i Vesteraalens Avis).

Temaet for maikonkurransen er ganske vidåpent for tolkning, nemlig «vårfølelse». Hvis den er mulig å oppspore mellom snøfnuggene.

Alt du trenger å gjøre for å melde på dine bilder er å bruke #heiahadsel i sosiale medier, fortrinnsvis Instagram. Men det er også mulig å sende inn bildet på e-post til atlnie@hadsel.kommune.no.

 

Klikk her for konkurranseregler og retningslinjer rundt videre bruk av bildene.

Tip a friendTips en venn