Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Én hadselværing bekreftet smittet av koronaviruset

2020-03-08

– Det er nå påvist smitte av koronaviruset i Vesterålen. Foreløpig er det snakk om én med bekreftet smitte i Hadsel, og flere med mistenkt smitte i både Hadsel og Sortland, sier Ingebjørn Bleidvin, kommuneoverlege i Hadsel.

I tillegg er det flere personer i Hadsel og Sortland som er i hjemmekarantene basert på de nye, strengere kravene som Helsedirektoratet innførte på lørdag. Ingen er per nå alvorlig syke.

– Alle det gjelder er smittet eller mistenkt smittet på reise i utlandet. Det pågår nå smittesporing. Det betyr at vi kartlegger hvem som kan ha vært utsatt for smitte, og kontakter de det gjelder, sier Mette Røkenes, kommuneoverlege i Sortland. 

Bleidvin regner med flere smittetilfeller fremover.
– Innen kort tid vil vi trolig ha tilfeller der vi ikke kan spore smitten tilbake til utenfor regionen. Det betyr at smitten skjer lokalt, mellom folk i lokalsamfunnet. I en slik situasjon må vi vurdere å avlyse arrangementer og i verste fall midlertidig stenge skoler og lignende, sier han. 

– Vi oppfordrer alle til å være nøye med håndhygiene. Det er også viktig å unngå unødvendig kontakt med eldre, syke, immunsvekkede og gravide dersom du selv er syk, sier Røkenes.

Kommunene vil komme med regelmessige oppdateringer. Spesifikke, kommunevise tall på smitte, mistenkt smitte og karantene vil ikke lenger bli fortløpende oppgitt, fordi dette trolig vil variere mye fra dag til dag, samt at det vil være tvilstilfeller som man må se an.

 

Tip a friendTips en venn