Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Bry deg!

På folkemøtet om rus denne uken kom det flere konkrete råd til foreldre og voksne. Her er noen av dem, samt tips til hvor du kan henvende deg om du eller noen du kjenner har rusproblemer. 

2020-02-23

folkemøteomrus.jpg

De som holdt innlegg under folkemøtet tirsdag fra venstre: Vibeke Ingebrigtsen fra Norsk narkotikapolitiforening, ekteparet Arne og Mona Bratland som mistet sønnen sin i en overdose, Trond Olsen, politikontakt i Hadsel, helse- og omsorgssjef Marion Celius og oppvekstsjef Line J. Pedersen.

 

- Vi har informasjon om at ditt barn røykte hasj på lørdag. Hva har du tenkt å gjøre med det, sa politikontakt i Hadsel, Trond Olsen fra scenen på Hurtigrutens hus tirsdag.

I salen satt 400 foreldre og voksne. Olsen forklarte hva politiet bruker å gjøre når de finner en ruset ungdom: Nemlig å ringe de foresatte. Han var tydelig på at det er foreldrene som har ansvaret for ungdommene sine og at politiet trenger hjelp i kampen mot narkotika.

- Vi må ikke være naive. Det du får tak i av rusmidler andre plasser, får du tak i i Hadsel også. Vi har sett ungdom helt ned i 13-årsalderen som har brukt hasj, sa Olsen.

Netthandel har trukket narkotikamarkedet inn på ungdomsrommene og det er enkelt å bestille rusmidler kamuflert som kaker og godteri. Politiet opplyser at de har stoppet ganske mange postpakker med narkotika også i Vesterålen.

Når politiet ringer direkte til foreldre og konfronterer dem med barns narkotikabruk, ønsker Olsen at det skal føre til en dialog.

- Det handler ikke om å straffe, men å ha en god dialog med barna, slik at de tar de riktige valgene for sitt liv videre, sa Olsen.

Han understreket også hvor viktig det er at vi bryr oss om andres barn også, og handler om vi ser noen fulle eller ruspåvirket.

- Da sender jeg ikke en tekstmelding, da ringer jeg. Og kjører gjerne ungdommen hjem. Det handler om å engasjere seg like mye i andres unger, som i egne, sa Olsen.

 

Trenger du å snakke med noen om egne rusproblemer eller problemer hos noen du kjenner, er det flere steder å henvende seg:

 

Den landsdekkende RUStelefonen: 08588

https://www.rustelefonen.no/

Utekontakten i Hadsel: 97513017

https://www.hadsel.kommune.no/utekontakt.392863.no.html

Helsestasjonen i Hadsel: 76264220

Åpningstid mandag -fredag 08.00-15.30

https://www.hadsel.kommune.no/helsestasjon.343586.no.html

Politiet: 02800, politikontakt i Hadsel er Trond Olsen

 

 

Tip a friendTips en venn