Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Borgelig vigsel i Hadsel

Borgerlig vigsel i Hadsel

Kommunene fikk fra 1. januar ansvaret for å gjennomføre borgerlig vigsel. Hadsel kommune har tilrettelagt for dette og utarbeidet reglement samt lokale som er egnet til seremonien. I Hadsel er det ordfører, varaordfører og rådmann som har myndighet til å gjennomføre vigsel. 

 

Kommunal vigsel er i utgangspunktet gratis, forutsatt en ordinær seremoni. Brudeparet kan selv bestille eventuelle tilleggstjenester jamfør serviceerklæring, men da etter forutgående dialog med kommunen om det gjelder forhold i direkte forbindelse med selve seremonien. Vigselen tar normalt 20-30 min, samt et forutgående planleggingsmøte om dette er ønskelig.

 

Det er viktig at brudeparet selv sørger for en såkalt prøvingsattest fra skatteetaten, helst før henvendelse til kommunen. Om det gjelder dato mer enn fire måneder frem i tid vil dette være mindre aktuelt da attesten gjelder kun i fire måneder. Vigsler i Hadsel skjer i på Hurtigrutens hus, jamfør serviceerklæring lengre ned på siden. Ta kontakt på adressenordforer@hadsel.kommune.no eller omt@hadsel.kommune.no for bestilling av tid eller andre spørsmål rundt vigsel. Som hovedregel er vigsel tilgjengelig fredager, se for øvrig serviceerklæring for nærmere detaljer.

Serviceerklæring for vigsel i Hadsel.pdf

 

 

Ringer
Publisert | Oppdatert 27. mars 2019