Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Bli med på å sette ny stemmerekord!

IMG  2779  2 2021-09-06

Hadselværingene forhåndsstemmer som aldri før og en uke før valgdagen ligger det an til en smadring av tidligere rekorder. – Det er flott å se, i år er det ekstra ønskelig at folk stemmer tidlig, sier ordfører Aina Nilsen.

Mandag morgen, altså en drøy uke før valglokalene stenger, var antallet forhåndsstemmer i Hadsel 1315. Kun ved ett tidligere valg har det totale antallet tidlige stemmer kommet over 1300, det var ved stortingsvalget for fire år siden. Da ble totalen 1382, og ettersom vi tar imot forhåndsstemmer helt fram til fredag klokka 15.00, tyder det meste på at historisk høyt antall ved årets valg.

– Dette er jo noe vi har ønsket og oppfordret til, blant for å unngå kø og store ansamlinger av folk på valgdagen. I tillegg er det jo en trygghet for folk å ha stemt, i en tid der man faktisk plutselig kan befinne seg i karantene eller isolasjon, sier ordføreren.

Har du ikke stemt allerede? Vi tar imot stemmer hver dag denne uka (mandag til fredag, fra 09.00 til 15.00) både i rådhuset og på Melbu skole. I tillegg har vi langåpent i rådhuset på torsdag, da kan du komme innom for å forhåndsstemme helt til klokka 19.00

Tip a friendTips en venn