Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Barnehage/skoleåpning i Hadsel kommune

Åpning av barnehager

Det er gjort en stor innsats og satt i verk en rekke tiltak for å sikre et trygt tilbud hvor smittevernet er ivaretatt i tråd med veilederen. Mandag åpner de fleste barnehagene i Hadsel igjen.

2020-04-17

ARBEIDSGRUPPA: Oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen, kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin og kriseteamet for barnehagene i Hadsel kommune: Line Eggen, Signe E. Løvbak, (styrer Søndre barnehage) og Heidi Ramberg (Styrer Hoppensprett Stokmarknes)

- Først og fremst er vi glade for å kunne åpne barnehagene og etterhvert skolene. Det har vært en krevende situasjon siden vi stengte. Men de ansatte har vært veldig flinke, og barna har hatt god kontakt med lærere og pedagoger mens de har vært hjemme, sier oppvekst Line Jeanette Pedersen.

Mandag 20. april åpner de aller fleste barnehagene i Hadsel helt eller delvis, og fra onsdag har alle åpnet. De nasjonale retningslinjene er at barnehagene åpner fra 20. april, mens skolene og SFO for 1.-4. trinn åpner 27. april. Det er utarbeidet en god nasjonal veileder for åpning av barnehager og det vil også bli lagt frem en før åpning av skolene. Hadsel kommune har vært tydelig på at barnehagene og skolene i kommunen ikke vil bli åpnet før vi har nødvendige smitteverntiltak på plass.

- Vi har et kriseteam for barnehager, som har jobbet knallhardt for å få på plass det som skal til for å gjøre barnehagene klare til å ta imot barn igjen. Nå er vi der at de fleste barnehagene er klare til å ta imot barn fra mandag, sier Pedersen.

Dette er de viktigste smitteverntiltakene som er innført:

  • Kun friske barn og voksne skal være i barnehagen.
  • Det vil være såkalte kohorter, det vil si faste grupper med barn og voksne. Størrelsen på gruppene er inntil 6 barn og 1 voksen for store barn og 3 barn og 1 voksen for små barn. To grupper kan samarbeide om praktiske forhold, men barna i de to gruppene skal i minst mulig grad være i lag.
  • Redusert åpningstid vil være nødvendig i en overgangsfase, men alle barnehager gir tilbud om minst seks timer pr dag. Foreldre med arbeid i for eksempel helsevesenet vil få utvidet tilbud der det er nødvendig for å ivareta samfunnskritiske funksjoner.
  • Endrede rutiner rundt matlaging og servering i trå med nasjonale råd.

Kommunens logopeder og spesialpedagoger kan igjen jobbe med barn/elever, men det vil iverksettes særskilte smittevernrutiner.

Alle foreldre får informasjon fra sin barnehage, og det er greit å være oppmerksom på at ulike lokale forhold gjør at vi vil oppleve at tilbudene fra barnehagene blir noe ulikt ei tid fremover.

Det viktigste er at det skal være trygt å være i barnehagen - for alle.

 

Bilde: Oppvekstsjef Line Jeanette Pedersen, kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin og kriseteamet for barnehagene i Hadsel kommune: Line Eggen, Signe E. Løvbak, (styrer Søndre barnehage) og Heidi Ramberg (Styrer Hoppensprett Stokmarknes)

 

Tip a friendTips en venn