Bildet lagt ut av Andreas Celius Enoksen er kåret til månedens bilde for august i #HeiaHadsel-konkurransen.
 

Stokmarknes-mannen er imidlertid selv avbildet i blinksuddet som viser Hadseløya fra et perspektvi som er litt annerledes enn folk flest ser til hverdags.

– Bildet er tatt av Robin Larsen og paragliderpiloten du ser er meg som flyr, forklarer 28-åringen.

 

Side om side med ørna

Celius Enoksen har drevet med paragliding i to års tid.

– Det er en frihetsfølelse og en måte å oppleve naturen vår på som veldig få kan gjøre. Vi har mye stor flott ørn på øya vår som vi flyr vingetipp mot vingetipp med, det er utrolig spesielt og tøft! Fjellene man er vant til å gå på blir fjellene vi benytter til å komme oss høyt og videre til neste fjell. Det er også stas å kunne fly over andre turglade folk som opplever øya på den mer tradisjonelle måten. Ofte stopper folk og tar et lengre glimt av oss i lufta, det er litt stas, sier han.

 

– Har nok med å fly

Han kaller fotograf Larsen for Hadsels store paragliderguru.

– Når jeg flyr paraglider er jeg så heldig at Robin tar bilder, selv har jeg nok med fly og ha kontroll på skjermen, forteller månedsvinneren.

Premien, et gavekort til Hurtigrutens Hus, akter han å dele med mannen som faktisk tok bildet. 

– Ja absolutt, sier Celius Enoksen som også har en rekke flotte egenknipsede bilder på sin Instagram-konto.

 

Det gjenstår ennå to måneder av Hadsel kommunes fotokonkurranse for 2019. Temaet i september er "høst" og den enkelste måten å melde på sitt bilde er ved å benytte #HeiaHadsel når du deler bilder i sosiale medier som Instagram og Facebook.

Retningslinjer for konkurransen kan du lese på denne siden.