Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 17. sep. 2021 kl. 15:23

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Arctic Race til Storheia!

storheiamedlogo.jpg

Pressemelding


Jubler over Arctic Race-målgang

Hadsel kommune og ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) er svært glade for at Arctic Race of Norway har lagt en av målgangene til kommunen.

Dette er noe vi har ønsket oss, så dette er vi svært glade for. Alle som var tilstede under målgangen på Stokmarknes i 2013 husker hvilken folkefest det var og vi er klare for å gjenta den suksessen. Vi er stolte av landskapet vi bor i og gleder oss til å få vist det frem til verden, sier Aasvik.

Neste års målgang på Storheia tror hun vil bli ekstra spektakulær.

  • Det vil bli helt spesielt. Stigningskurvene, antall høydemeter og at det kommer etappevis er helt unikt i Europa. Storheia er også et vanvittig flott fjell med 360 graders utsikt mot Hadselfjorden, storhavet, Lofotveggen, Melbu, Stokmarknes og alle de fire store «Hadseløyene», så dette vil bli veldig flotte tv-bilder også, sier Aasvik. 

I forrige uke lanserte Hadsel kommune prosjektet «Storheia Arena». Det innebærer å gjøre fjellet Storheia på Hadseløya tilgjengelig for mennesker med ulikt funksjonsnivå. Samtidig ønsker kommunen å legge til rette for at næringslivet og spesielt reiselivet skal ha en unik arena for arrangementer innen breddeidrett og kultur. Politisk ledelse etablerte kontakt med Arctic Race of Norway for å se på muligheten til å få en løpsavslutning på Storheia. Arctic Race of Norway har vært på møter med grunneierne i området og vært på befaring tidligere i år.

  • Vi har forberedt oss på at én av etappene til Arctic Race of Norway kunne bli lagt til Hadsel kommune. Vi er allerede i gang med oppgradering av veien og jobber tett med grunneiere og Veistyret, sier teknisk sjef i Hadsel kommune, Øyvind Skjørholm.

 

  • Akkurat nå skoger vi veien med ca tre meters bredde på hver side, etterfulgt av utskifting og nyetablering av grøfter og stikkrenner. Dette er første fase i grunnarbeidet som skal gjennomføres for oppgradering av veien. Asfaltering kan komme i gang våren 2019, sier Skjørholm.

 

Han er trygg på at traseen skal være klar til Arctic Race of Norway går av stabelen i august 2019.

 

  • Vi skal komme i mål, sier Skjørholm.

 

Mediekontakt: Ordfører Siv Dagny Aasvik, 99522025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-11-13

Tip a friendTips en venn