Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Ann Mari (42): – Tidspunktet for å prøve seg var perfekt

IMG  7966

Navn: Ann Mari Løveng
Alder: 42 år
Bosted: Tømmervik
Hvor jobber du? Som inspektør ved Stokmarknes skole dette skoleåret, til vanlig er jeg lærer på ungdomsskolen
Ansatt i Hadsel kommune siden: 2009. Først på Melbu skole og så på Stokmarknes

2019-09-23

Hvorfor søkte du inspektørjobben?
Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg som inspektør. Å jobbe med den administrative siden av skolen. Da det ble ledig et vikariat, så anså jeg det som en fin måte å teste stillingen på. I tillegg var jeg ferdig med en 10. klasse før sommeren, så jeg hadde ikke noen samvittighetskvaler overfor elever eller foreldre. Muligheten kom på et perfekt tidspunkt.

Har du vært lærer hele karrieren?
Nei, jeg har jobbet både i butikk og i et vekterselskap i Oslo. Jeg hadde startet på lærerskolen rett etter videregående, men så fant jeg først ut at jeg ikke ville bli lærer. Da valgte jeg jobb i stedet for studier i en lang periode. Så møtte jeg han som nå er mannen min, som da bodde i Tromsø. Da jeg flyttet opp dit, søkte jeg igjen på lærerskolen.

Hva opptar deg for tida?
Det er å sette meg inn i den nye jobben. Min arbeidsoppgave er å ha kontroll på og organisere vikarer, fravær og timeplaner. Samt følge opp de nyansatte. Utenfor jobb har jeg to gutter, på åtte og elleve, som skal følges opp på trening og fritidsaktiviteter. I tillegg har vi ei jente på tolv annenhver uke. Det er fotball, håndball og ski. Så både jobb og fritid går med til organisering.

Hva gjør du om du har litt alenetid?
Da er jeg veldig glad i å være hjemme og slappe av. Jeg har veldig lyst til å si at jeg går på fjellet, men jeg gjør ikke det så veldig ofte. Jeg leser en del bøker og er glad i å strikke. I tillegg er jeg glad i å være sammen med venner.

Fortell om den mest spesielle arbeidsdagen du har hatt?
Det jeg husker best er siste skoledag med tiendeklassene. Når du har fulgt en klasse tett i tre år, og egentlig blir en person som betyr mye for mange av elevene, så er det spesielt å ta avskjed med dem. Jeg har opplevd det to ganger så langt.

Hva får deg til å le?
Jeg ler masse når jeg er sammen med gode venninner og når jeg ser gode komiserier. Jeg er veldig glad i stand up. Også flirer jeg av kommentarer fra elever i klasserommet. Jeg kommer ikke på noen eksempler nå, men jeg er opptatt av at vi skal ha det artig. Det er rom for å bruke humor i skolen.

Hva gjør du om du får en uventet fridag?
Da blir jeg bare hjemme. Leser en bok eller går på kafé. Men jeg vil ikke gjøre husarbeid. Jeg skal slappe av og nye den dagen som plutselig kom.

Hva hadde du gjort om du vant en million?
Da ville selvfølgelig betalt ned litt lån, men jeg ville også reist. Jeg har familie sørpå som jeg ville besøkt, men om det skulle blitt til utlandet kunne det kanskje blitt Barcelona. Jeg er glad i både storby og strand. Jeg har også lyst til å reise rundt på vingårder i Italia. Vi har allerede planlagt turer til Thailand og USA, så den typen reiser ligger allerede og venter. Småturer til små- og storbyer rundt i Europa passer bra.

Hvem ville du gitt en blomsterbukett og hvorfor?
I og med at jeg har unger som er veldig opptatt av å være i aktivitet, så tenker jeg at alle de som bruker fritida si for å gi unge en aktivitet å holde på med fortjener en slik takk. Korps, sjakk, badminton, orientering, håndball og fotball. For å nevne noe. Alle de fortjener ros, om så blomstene kan spres litt utover.

Når du blir 80 år, hva vil du fortelle eventuelle barnebarn?
Jeg er opptatt av at de skal få gjøre det de har lyst til. Om de har en drøm, så må de følge den. Jeg solgte leilighet i Oslo og flyttet til han Tommy i Tromsø. Man må satse litt, skal man vinne.

Hva er det beste komplimentet du har fått?
Jeg er så dårlig på å ta imot komplimenter. Men jeg får ofte høre at jeg er god på å organisere. Så jeg tror jeg er på rett plass, jobbmessig.  

Hvis du skulle gjort noe annet, hva ville du gjort?
Da ville jeg jobbet som ambulansesjåfør. Jeg liker at det skjer ting og at hverdagen er uforutsigbar. Hjelpe andre og være der det skjer. 

Hva er det beste med å jobbe i Hadsel kommune?
Jeg føler at det er takhøyde for å si det man tenker og mener. I alle fall på de arbeidsplassene jeg har vært. At man blir hørt. I tillegg er kommunen stor nok til å få nye utfordringer og stige i gradene. Det er også en kommune med mange muligheter for en lærer; vi kan dra ut og fiske og vi kan gå på fjellet, for å nevne noe. Vi har et veldig fint klasserom på utsiden av skolens fire vegger.

Hva kan du ikke leve uten?
Feriene mine til foreldre og søsken sørpå. Til Flisa i Hedmark der jeg er oppvokst og har hele familien min. Jeg hadde aldri vært her i nord om jeg ikke kunne reist ned for å besøke dem.

Hvem skulle du helst sett i Hurtigrutens Hus?
Bon Jovi. Det hadde vært bra å få han og bandet i Hurtigrutens Hus.

 

Fem favoritter:

Musikk: Jeg hører mest på radio. Men om jeg skulle velge en sjanger, så er det rock.

Mat: Pizza, det er den store favoritten min. Hjemmelaget.

TV-serie: Jeg forsvinner fort inn i gamle episoder av «Friends» og «Modern Family».

Uttrykk: Jeg blir ofte språkforvirret av å bo her. Men jeg liker veldig godt uttrykket som de bruker her: «Nå kjem han me’ han». Jeg bruker det aldri selv, men dette er en del av de hadseluttrykkene som jeg liker godt å høre. På Flisa har vi ordet «kæru», som betyr en person som er morsom, men kanskje litt overlegen og rar.

Sted i Hadsel: Første gangen jeg var i Hadsel, i 2006, ble jeg helt satt ut da vi kjørte over Hadselbrua. Det var juli, sol, vindstille og helt magisk å komme kjørende på forbi Skagen og se den brua. I tillegg vil jeg trekke fram Dragnes, der svigerforeldrene mine bor.

Tip a friendTips en venn