Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Anbefaler fortsatt skjenkestopp midnatt, men vil endre besøksbegrensinger

Martin Larsen Drageset 4 2021-07-28

Kommuneoverlegene i Vesterålen ble tirsdag kveld enige om hvilke lokale bestemmelser de anbefaler for regionen i tiden framover.

Det er politikerne i de forskjellige kommunene som endelig avgjør om de anbefalte bestemmelsene innføres. Denne politiske behandlingen gjennomføres i løpet av inneværende uke.

I forrige uke ble det innført en lokal forskrift om skjenkestopp midnatt, som også innebærer at alkohol kun kan serves i forbindelse med matservering. Den anbefales forlenget slik at den gjelder til og med lørdag 7. august 2021.

Det lokale forbudet som gjaldt sammenkomster i private hjem anbefales ikke videreført, denne erstattes heller av en anbefaling om maks fem besøkende innendørs.

Endring i karantene for én dose

Kommunene i Vesterålen anbefales imidlertid å innføre en ny lokal forskrift som sier at personer som kun ha fått én vaksinedose skal i karantene på lik linje med uvaksinerte. Dette med bakgrunn i FHIs ferske rapport som sier at «halvvaksinerte» har betydelig redusert beskyttelse mot deltavarianten, sammenlignet med andre varianter av viruset.  Denne forskriften skal i første omgang gjelde i tre uker, med tilbakevirkende kraft fra mandag 26. juli 2021.

Om politikerne følger kommuneoverlegenes råd, blir anbefalingene om bruk av munnbind videreført.

Når det gjelder anbefalinger rundt gjennomføring av arrangementer, kommer kommunene til å ha egne vurderinger rundt dette - tilpasset sine lokale forhold.

Les mer om bestemmelsene som ble innført i forrige uke her.

NB! Bestemmelsene innført i forrige uke er altså gjeldende ut juli måned. Rådene fra kommuneoverlegene, som skal til politisk behandling, omhandler perioden etter at gjeldende forskrift utløper.

Felles liste over potensielle smittesteder

Kommuneoverlegene har også blitt enige om at kommunene i Vesterålen samarbeider om å lage en oversikt over steder og tidspunkter personer med smitte har oppholdt seg, denne blir fortløpende oppdatert og det er Sortland kommune som har koordineringsansvaret for denne lista.

Tip a friendTips en venn