Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Alle ansatte inviteres til sanking av poeng og naturopplevelser

IMG  1387  2

I dag starter Telltur 2019, og det har i den forbindelse blitt laget en egen tabell for ansatte i Hadsel kommune.

Dermed kan ekskursjoner til vakre lokale topper og turmål ikke bare bety innskudd til kontoen for god samvittighet, men også en liten klatretur oppover i internoversikten.

Målet med det hele er ikke først og fremst å finne ut hvem som er den største fjellgeita blant våre ansatte, selv om det også er en naturlig del av konkurransen, men å gi en liten ekstra motivasjon til å overvinne dørstokken.

 

29 turmål i Hadsel alene

Telltur er en satsing som flere av landets friluftsråd, deriblant det i Vesterålens, har vært med på de siste årene. Det dreier seg hovedsakelig om en måte å finne turmål på og deretter registrere - ved hjelp av en kode på toppen - at en har vært der. Antall poeng per topp avhenger av vanskelighetsgrad.

Grønnåsen over Stokmarknes og Haugnyken over Melbu gir eksempelvis fem poeng hver. Storheia og Hallartinden betyr ti poeng, og topper som Strøna og Ol-Hansatinden gir 30 poeng. Til sammen er det 29 poenggivende turer i Hadsel, 161 i hele Vesterålen. Størst gevinst gir Møysalen med sine 50 velfortjente poeng.

I tillegg til interntabellen for ansatte i Hadsel kommune vil de som registrerer seg kunne se hvor de befinner seg i konkurranse med folk fra hele regionen.

 

– Fysisk og mental gevinst

Folkehelsekoordinator Torill Brastad håper så mange som mulig melder seg på og kommer seg ut i li og fjell.

– Denne typen aktivitet har helsemessig gevinst både fysisk og mentalt, i tillegg til det sosiale aspektet for dem som eventuelt finner ut at de vil gå sammen. Aller viktigst i denne sammenhengen er det å forhåpentligvis motivere dem som ellers ikke hadde snørt på seg turskoene. De som ender helt i toppen av tabellen hadde nok tatt turene uansett, sier hun.

 

                                                              IMG_0856-2.jpg

 

Brastad mener Telltur også er en flott anledning til å oppdage nye turmål.

– Vi er privilegerte med de mulighetene vi har i nærområdet vårt. Turer ut kan være risikoforebyggende for en rekke helseplager og kan forhåpentligvis også ha en positiv effekt på sykefravær, tror hun.

 

– Kan også bidra til godt arbeidsmiljø

Personalsjef Lill-Rita Carstensen sier seg enig i folkehelsekoordinatorens uttalelser om at aktivitet er bra for den psykiske og fysiske helsen.

–  Utover det kan det jo være at arbeidsplasser lager grupper som går turer sammen, dette kan også styrke det sosiale samholdet og kanskje bidra til et godt arbeidsmiljø, tror hun.

 

 

Slik gjør du:

  1. Den ansatte i kommunen må lage seg en privat profil (om du ikke allerede har en) inne på www.telltur.no
  2. Under brukeropplysninger inne på «min side» må den ansatte gå til «tilknytt bedrift» og velge gruppen/laget «Ansatte i Hadsel kommune TellTur 2019».
  3. Ingen andre enn de som melder seg på denne gruppen vil se hverandres turpoeng/turer og turpoengene vil komme opp automatisk under hver enkelt sin private resultatliste.
2019-04-12

Tip a friendTips en venn