Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
Sist oppdatert 22. sep. 2021 kl. 19:05

Informasjon om koronasituasjonen fra Hadsel kommune

Hadsel kommunes koronatelefon:  417 04 502 (åpen hverdager 08.30-11.00 og 13.00-14.30)

Informasjon om koronavaksinering (vaksinasjonstelefon: 41 70 44 45, betjent hverdager 12.00 - 15.30). 

Klikk her for venteliste og timebestilling

Information in English

Les mer...

Årets artigste dugnad gir pene tilskudd til lokale klubbkasser

IMG  3492

Kunne du tenke seg å være tettere på enn de fleste når Arctic Race of Norway kommer til Hadsel, og samtidig tjene penger til laget eller foreningen i ditt hjerte? Da er det bare å melde seg på før alle plassene er tatt!

2019-06-11

Lørdag 17. august kommer noen av verdens beste syklister til å ta seg gjennom kommunen fra Eidsfjorden, via Sandnes, Stokmarknes, yttersida av Hadseløya og Melbu før de karrer seg opp Storheia. I forbindelse med arrangementene før, under og etter det som kalles «Dronningetappen» i årets utgave av Arctic Race, trengs det mange hjelpende hender.

– Vi trenger flere frivillige. Vi har behov for cirka 120 stykker, der 54 av dem skal være løypevakter. Resten fordeles på rigging, vertskap og dekorasjon, forteller Ulf Ruud Larsen som sammen med Mats Celius Oshaug er utpekt til å koordinere den frivillige innsatsen under årets sykkelfest i Hadsel.

 

Penger til klubben og suvenirer til hver enkelt

Som takk for innsatsen får de som bidrar 500 kroner til sitt lag eller forening, samt en Arctic Race drikkeflaske, t-skjorte og buff.

Løypevaktene, som i tillegg får en jakke, vil måtte gjennomgå et eget e-opplæringskurs i trafikksikring. Med mindre de er over 18, må de også ha trafikalt grunnkurs for å kunne ha akkurat denne rollen.

– De skal primært følge med i veikryss og holde veien sperret der det skal være stengt mens sykkelrittet går. Riggegjengen skal opp- og nedrigge telt, scener og slikt, sier Celius Oshaug.

 

Ingen grunn til å vente

Ruud Larsen forklarer at enkleste måte å melde seg på er ved å klikke seg inn på denne linken deltaker.no

– Der kan du melde deg inn både som enkeltperson eller som lag eller forening og oppgi hvor mange personer dere stiller med, sier han.

Ruud Larsen understreker at de som ønsker å bidra må melde seg på nytt, selv om de deltok da sykkelrittet var her i 2013. 

Folk trenger ikke være medlem av noen klubb eller forening, men må likevel oppgi hvem de ønsker at pengene skal gå til. Omtrent slik som grasrotandelen fungerer for dem som leverer Lotto-kupong.

– Hvor mye tid forplikter man seg til ved å melde seg som frivillig?

– Du må delta på et møte en ukes tid i forkant, også må man regne med at hele dagen går, selve rittdagen. Men det er nok ikke snakk om mer enn fire timer effektiv jobbing for å tjene 500 kroner til sitt lag eller forening. Det er også mulig for en person å eksempelvis melde seg til rigging fredag og annen innsats på lørdagen og tjene dobbelt, opplyser Celius Oshaug.

 

Tett på, en premie i seg selv

De to karene, som begge har svart belte i frivillighet fra før, mener denne dugnaden er en flott mulighet for det lokale foreningslivet.

– Klarer klubben å stille med ti stykker, så utgjør det 5000 kroner. Det er gode penger for de fleste frivillige organisasjoner, sier Celius Oshuag.

– Dette blir et unikt arrangement. Så det å få lov å være i førstelinja vil jeg påstå er en premie i seg selv, du kommer veldig tett på, supplerer Ruud Larsen.

 

Spørsmål og andre henvendelser kan rettes til mats@hadselhallpark.no/ulfruud@online.no

Tip a friendTips en venn