Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
stoppspredning

Koronasmittet var på Hurtigruten

Koronasmittet pasient fra Hadsel var passasjer på MS "Roald Amundsen".

 

- Vi kan bekrefte at pasienten fra Hadsel som testet positivt for covid-19 på onsdag var passasjer på MS "Roald Amundsen" på reisen 17.-24. juli, sier kommuneoverlege i Hadsel, Ingebjørn Bleidvin.

Da nyheten om et nytt tilfelle av koronasmitte i Hadsel kom på onsdag, ble det ikke opplyst hvor smitten hadde skjedd, bare at det var på en innenlandsreise. Dette av personvernhensyn.

- Vi har etter god dialog med pasienten fått hans tillatelse til å bekrefte dette, ettersom utbruddet påvirker svært mange mennesker og er av stor offentlig interesse, opplyser Martin Drageset, smittevernlege i Hadsel.

De to nærkontaktene til pasienten har testet negativt for korona, og det er dermed ingen tegn til at det er lokal smitte i Hadsel.

- Vi meldte fra til Hurtigruten og Folkehelseinstituttet på onsdag om at en av passasjerene på MS "Roald Amundsen" hadde testet positivt for covid-19. Inkubasjonstiden for covid-19 er på fjorten dager. Det er en betydelig risiko for at pasienten ble smittet ombord, ettersom han var ombord i åtte av disse fjorten dagene. Vår anbefaling var derfor å varsle alle passasjerene så snart som mulig. Det er imidlertid ikke hjemmel for oss til å pålegge Hurtigruten noen tiltak, så vi overlot den videre håndteringen av saken til dem, sier Bleidvin.